Crin a ramas fara (un) prieten

Reformatorul Victoras, avându-i in spate pe Nastase&Iliescu (si alturi de Daciana si de Ilie), vorbea de dusmanul Basescu dar si de liberali, acuzând starea de fapt care a existat de prin octonbrie incoace, de cand au iesit de guvernare, a unui PSD ajuns o roata la caruta PNL. Bleen a remarcat trei declaratii din discursul lui Ponta:

  • “Ne vom lupta nu doar cu PDL, ne vom lupta si cu PNL”
  • “Crin Antonescu va fi un adversar puternic pentru noi”
  • “Eu vreau ca PNL sa sprijine PSD, si nu invers”

Desigur, nu trebuie pusa mare valoare si nici construite politici pe declaratiile pesedistilor, in buna traditie comunist-revolutionara astazi sunt, maine nu. Dar parca e o mare tristete pe bloguri liberale si o mare diferenta fata de aceasta declaratie de dragoste facuta de Geoana in decembrie, care a pus-o pe gânduri pe Daciana,  scuze, Mihaela: Vreau sa-i spun lui Crin Antonescu ca ceea ce am facut in aceste doua saptamani depaseste o simpla coalitie, o simpla majoritate, ci reprezinta o prietenie si o  datorie de suflet pe care am sa i-o port acestui om exceptional toata viata.”

Daciana va fi mai vigilenta.

Vazând circul de la Congresul PSD, ma gândesc ce s-ar fi întâmplat daca am fi astazi cobaii „proiectului Johannis”.

UPDATE Puiutzu Hasotti, de la partidul socialistliberal, spune ca totul e si cu Ponta, pentru ca ei, liberalii, oricum ar fi fost „la fel de departe”… adica in aceasi barca, adaug eu cu rautate:

„Alegerea lui Victor Ponta este importanta pentru PSD si mult prea putin importanta sau deloc importanta pentru PNL, pentru ca, indiferent cine ar fi fost presedintele PSD, noi, din punct de vedere ideologic si doctrinar, am fi fost la fel de departe de PSD. Nu cred ca relatiile dintre PNL si PSD vor fi influentate de alegerea lui Victor Ponta sau ca ar fi fost influentate de alegerea lui Mircea Geoana sau de alegerea oricui altcuiva de la PSD.” El a adaugat ca, desi exista momente in care cele doua partide voteaza la fel in Parlament, este prea devreme pentru a discuta despre o alianta politica, consemneaza Ziare.com,

4 Responses to Crin a ramas fara (un) prieten

  1. Florin spune:

    Nu mai pupa PSD presedinte ( de tara ) mult timp, poate sa fie si unu IN FASA presedinte al PSD. Pot paria acum, ( ca un votant a lu Basescu din principiul ca ”imi place sa fac misto de politicieni, cum fac ei de noi ” ) ca urmatorul presedinte va fi de la PNL.

    PSD-ul va sta pe bara, mult mult timp

  2. amanda13 spune:

    Crin nu conteaza, ci doar penelisto-pesedeul Patrice. Asa ca iubirea dintre cele doua partide va ramane la fel de vesnica si puternica indiferent cine este presedinte 🙂

  3. turnofftheglory spune:

    Alianta social-liberala e prea trainica sa o sfarme micul Caligula.

  4. moshu49 spune:

    ha 🙂 sã-l vãz io cum o sã se lupte/cotonogeascã cu Oprea, pe aripa stîngã, dacã acesta si-o trage partid…
    Oprea este la putere, deci are bani. Ponta este în opozitie si are arogante si primari care n-au mai pus mîna pe’un ban, mãcar de-o ciujmea, de ani buni.
    deci Oprea va da bani la primarii hãmesiti iar Ponta va face spume… 😀

Lasă un comentariu