Basta, Nahoi!

Editorialistul Adevarului patrician, Ovidiu Nahoi, a suferit o comotie nationalista care i-a lasat sechele de exprimare patetica. Nu e singurul, e adevarat, dar Nahoi bate niste recorduri, altfel atinse doar de Vadim. Cititi si voi. E doar finalul, apoteotic, asa cum se cuvine, din „Pur si simplu:Basta”.

„Nostalgiile  fasciste renasc în Peninsulă din cauza crizei economice sau a incapacităţii mafiei de a strânge gunoaiele. Presa italiană de dreapta a pornit o campanie antiromânească furibundă. Iar comunităţi virtuale cu zeci de mii de membri afirmă că vor să transforme România într-o a doua Hiroshimă. Cât mai suntem o naţiune, suntem şi datori să le răspundem, în numele românilor nevinovaţi agresaţi de italieni în aceste zile. În numele românilor ţinuţi în sclavie pe terenurile agricole din Sud. În numele femeilor care le îngrijesc copiii şi bătrânii. În numele muncitoarelor care ani de zile au trudit, în condiţii de lumea a treia şi pe salarii de lumea a treia, în fabricile de confecţii în lohn ale italienilor din România. În numele copiilor noştri umiliţi în şcolile italiene.

Nu suntem perfecţi şi avem uscăturile noastre. Dar suntem o naţiune şi trebuie să le arătăm că nu ne lăsăm călcaţi în picioare – şi de cine?! De nişte fanfaroni ce stau după fusta mamei până pe la 35 de ani şi după. Şi de nişte viteji care, cum spunea Churchill, pierd războaiele ca pe meciurile de fotbal şi meciurile de fotbal ca pe războaie!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: