Inovatie la Antena3, sa comentezi ce auzi in casca

Mie mi se pare mai interesanta noua „performanta” jurnalistica a Antenei3 de miercuri seara. Gâdea si invitatii au reusit sa ridice „standardul Baneasa” de informare a telespectatorilor: au ajuns sa comenteze in timp real ce aud in casti ca ar fi spus Basescu la postul concurent. Sub un titlu genul: ce nu va spune Basescu. Urmatoarea treapta va fi de a-si informa publicul antenist, cu o zi inainte, ce urmeaza sa spuna Basescu la Realitatea, B1 sau TVR. Am vazut fragmente din Sinteza, Gâdea, Radu Tudor pareau siderati ca Ilie Serbanescu, altfel adversar declarat al FMI, sustinea si explica rational, pe intelesul tuturor, necesitatea acestui imprumut. De salutat totusi aparitiile dese la Sinteza Zilei ale unui om lucid ca Ilie Serbanescu.

La Realitatea, interviul a fost comentat de Robert Turcescu care i-a avut ca invitati pe Cornel Nistorescu, Petru Romosan si Ion M.Ionita, pentru o analiza „obiectiva”, la „standardele Casei Scanteii” de data aceasta. SI aici e de salutat ca Turcecu s-a straduit totusi sa-si provoace interlocutorii la o analiza serioasa. Misiune imposibila: Pe langa Romosan (care pare sa aiba probleme grave cu tabla inmultirii si impartirile) si Nistorescu, Ion M.Ionita, de la Adevarul, trecea drept fan Basescu:). Uite cateva citate.

I.M.Ioniţă: Nu cred că a vrut să ridice tensiunea, din contră, a vrut să dea un mesaj mai optimist, să arate că lucrurile sunt sub control. A ţinut să sublinieze de câteva ori treaba asta.

(…)

Romoşan: Mi-a adus aminte că e un preşedinte pe final de mandat, seamănă foarte bine cu Bush în ultimele luni, când era complet zăpăcit şi de fapt preşedinte devenise Obama. Mi-a părut uzat, plafonat, provincial, autist. Actor fără spectatori.

Turcescu: De ce?

Romoşan: A început ca de obicei ca un şef pe punte care dă ordine şi îi pune la punct pe ziarişti şi pe spectatori, prima jumătate de oră, rol făcut patru ani şi devenit plictisitor pentru că nu se mai sperie nimeni. In final nu a mai avut nimic de comunicat, pentru că nu are nici o măsură anticriză.

Turcescu: Pentru că nu e rolul preşedintelui. Nu vă puneţi problema si în felul acesta?

Romoşan: Dar care-i rolul preşedintelui? Nu are cu economia, nu are cu justiţia, nu are cu nimic, atunci de ce face atâta tărăboi? Nu are consilieri la Cotroceni, dar numeşte Guvernul, îl transformă pe Emil Boc într-un fel de viceprim-ministru.

(…)

Romoşan: Ca să avem dimensiunea acestui împrumut de 20 de miliarde, noi avem depuşi la FMI 1,2 miliarde de dolari, adică de aproape 20 de ori mai mult. Averea lui Dinu Patriciu e de 1,5 miliarde, adică 20 de averi ale lui Dinu Patriciu. (…)

Turcescu: Dar ştiţi că e cel mai ieftin împrumut de pe piaţă?

Nistorescu: Să vă pun o întrebare: câţi bani poţi să îi dai unui beţiv ca să nu îi poată bea? Asta-i România.

Romoşan: Asta e problema cu banii ăştia, ce se face cu ei?

Turcescu: Se duc la BNR.

Nistorescu: E jumătate de adevăr. Banii de la UE intră în economie, doar cei de la FMI se duc la BNR. Cum îi vom folosi? La SPP? Subiectul drag preşedintelui. In seara asta au fost două subiecte dragi preşedintelui: SPP-ul, Elena Udrea şi fiica. Pentru fiică îl iertăm, e fiica lui, dar pentru SPP nu-l putem ierta. Vine şi ne spune să fim solidari, să facem economii, şi să taie oamenilor din salarii… şi sindicatele… dar la SPP, unde s-a dublat cifra şi a ajuns la 1700 de oameni… pentru că îi e drag, pentru că SPP-ul e unitatea militară care se subordonează direct preşedintelui… nu e controlată de Parlament, e numai sub ordinea directă a preşedintelui… acolo se pot cheltui bani. SPP-ul nu trebuie să fie solidar cu noi! Şi Elena Udrea. Păi nu se poate să cerem societăţii solidaritate în sărăcie şi în cruţare, şi în domenii care îi sunt dragi preşedintelui nu trebuie să participe la operaţiune.

Reclame

3 Responses to Inovatie la Antena3, sa comentezi ce auzi in casca

  1. turnofftheglory spune:

    M-am inverzit in acea sear 30 de minute pe realitatea.Mi-am promis sa nu mai repet autoflagelari de acest gen.

  2. […] Contramanipulare – Inovaţie la Antena 3, să comentezi ce auzi în cască […]

  3. vassile spune:

    Mai lasati-ma cu antenele lui felix motanu.Invitatul vostru permanent e ciorbea ???/ a uitat ca pe vremea lui romanii nu se gandeau la ci or bea ca ce or manca ????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: