Iata ce pot face foarfece dibace. La Observator.

 O manipulare mica, vechiuta, la Observatorul Antenei1. Mai intâi contextul:

 De aici, a intrat in actiune Observatorul Antenei 1. A decupat abil din stirea Mediafax, care scria despre presiunile foarte mari pentru reforma justitiei, pentru adoptarea legilor necesare.

Cum cuvantul  presiuni transmitea un mesaj foarte eficace, Observatorul a lucrat din greu cu forfecuta si lipiciul astfel încât presiunile sa fie legate mai limpede de Adrian Nastase: a mutilat doua fraze distincte, una despre Adrian Nastase, iar alta despre Coduri, si apoi le-a lipit, asa, sa intelegem mai bine destinul nefericit al lui Adrian Nastase. 

 

DOCUMENT PREGĂTITOR AL VIZITEI MINISTRULUI AUSTRIAC DE EXTERNE: BĂSESCU „A CERUT CAPUL LUI NĂSTASE”
MEDIAFAX, Miercuri, 1 aprilie 2009 / 17:24:10

Preşedintele Băsescu a exercitat presiuni foarte mari pentru reforma justiţiei şi a chemat la el toţi responsabilii în domeniu cerându-le, printre altele, „capul lui Năstase”, potrivit unui document pregătitor al vizitei ministrului austriac de Externe la Bucureşti, obţinut de MEDIAFAX.(…)
Documentul conţine şi o evaluare cu elemente neactualizate a „cazului Năstase”, precizând: 

 „Unul dintre cele mai celebre cazuri – fostul premier Năstase va fi cel mai probabil dat justiţiei de către Camera Deputaţilor al cărei membru este. Aceasta ar fi a treia cerere a procurorilor speciali anticorupţie de a-i ridica imunitatea. Ultima a eşuat în august 2008. Şi, pentru a-i ridica imunitatea, nu mai este nevoie, după o schimbare de regulament a Camerei, decât de o majoritate simplă în plen”.

Materialul conţine şi o rubrică intitulată: 

„Referitor la adoptarea legilor necesare, unde se arată că „Preşedintele Băsescu a exercitat presiuni foarte mari şi i-a chemat pe toţi responsabilii la Palatul Prezidenţial. El a cerut o decizie politică în privinţa Codurilor puse în discuţie, ocuparea posturilor de judecător şi procuror bugetate, care erau vacante, precum şi capul fostului premier Năstase”.

 

PREŞEDINTELE ŞI CAPUL LUI NĂSTASE
OBSERVATOR, Antena 1 – miercuri
2 aprilie 2009, ora 19:37
Ministrul de externe austriac şi-a pierdut mapa şi doar aşa presa din România a putut afla cum gândesc cancelariile occidentale că se face justiţia la Bucureşti. „Preşedintele României Traian Băsescu exercită presiuni foarte mari”, ba chiar „a cerut capul fostului premier Adrian Năstase la o întâlnire cu responsabilii din justiţie.” Problemă mare cu documentul, reacţii multe. Măgăreaţa a picat pe funcţionarii austrieci.
Documentul cu antetul Ministerului Federal pentru Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale a fost redactat în varianta finală exact acum o săptămâni. Este destul de amplu şi printre altele, conţine şi două pasaje cu informaţii neactualizate despre importantele cazuri de corupţie din România.

„Unul dintre cele mai celebre cazuri, fostul premier Năstase, va fi cel mai probabil dat justiţiei de către Camera Deputaţilor al cărei membru este. Preşedintele Băsescu a exercitat presiuni foarte mari şi i-a chemat pe toţi responsabilii la palatul prezidenţial. El a cerut o decizie politică în privinţa codurilor puse în discuţie, ocuparea posturilor de judecători şi procurori care erau vacante, precum şi capul fostului premier Năstase.”

Cu sau fără mapă, ieri, şeful diplomaţiei austriece s-a întâlnit cu Cristian Diaconescu. După izbucnirea scandalului, Diaconescu a spus că subiectul Adrian Năstase nu s-a discutat deloc. Apoi n-a mai vrut să spună nimic.

Anunțuri

6 Responses to Iata ce pot face foarfece dibace. La Observator.

 1. Si daca, totusi, austriecii erau datori cu un contra-serviciu pentru super-contractul vanzarii rezervelor nationale de petrol odata cu preluarea PETROM de catre OMV ? 😯

 2. Clement spune:

  Chiar si-asa, e posibil sa fi fost un „serviciu” austriac, manipularea la Antena1 e evidenta.

  Uite cum Antena a lasat prima propozitie cu Nastase care urmeaza sa fie dat pe mana procurorilor, a taiat „Aceasta ar fi a treia cerere a procurorilor speciali anticorupţie de a-i ridica imunitatea. Ultima a eşuat în august 2008. Şi, pentru a-i ridica imunitatea, nu mai este nevoie, după o schimbare de regulament a Camerei, decât de o majoritate simplă în plen”…

  si in locul ei a pus:
  “Preşedintele Băsescu a exercitat presiuni foarte mari şi i-a chemat pe toţi responsabilii la Palatul Prezidenţial. El a cerut o decizie politică în privinţa Codurilor puse în discuţie, ocuparea posturilor de judecător şi procuror bugetate, care erau vacante, precum şi capul fostului premier Năstase”.

  Cam grosolan.

 3. Nu contest manipularea. Sunt prea matur pentru a mai crede in greseli intamplatoare si in coincidente.

 4. geo_36 spune:

  Si totusi…nu se misca! De ce?
  A.Nastase face naveta zilnic pe la televiziuni atacand ai disculpandu-se.
  Iar acum – colac peste pupaza – a luat fiinta Coalitia anticoduri care s-a si plans la Curtea de Apel. Este oare o temporizare comandata de cineva?

 5. turnofftheglory spune:

  Fluturasul de salariu nu si l-au decupat.Acum cu 40% reducere numai la Intact.Tine-ti aproape.

 6. […] lui Nastase “un contra-serviciu pentru supercontracul” OMV-Petrom, asa cum specula Fuck You, Tovarasi pe blogul acesta, care ar fi explicatia pentru al doilea document, ajuns la NewsIn? Ca doar nu or fi tinut […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: