Epava Severin

Doream sa va mai delectez cu subiecte light, precum batalia pe greseli gramaticale dintre Crin si EBA,  (si-a fixat tinte înalte Crin, daca nu reuseste cu Basescu, macar pe Elena sa o doboare)… dar capul de lista al PSD nu se lasa. Liste negre, dezinformari, acuzatii ridicole de coruptie aduse Comisiei Europene, acum acuzatii privind tradarea de neam si tara…

Severin pluteste in deriva si devine un pericol chiar pentru echipajul PSE. Pe zi ce trece, omul parca si-a fixat drept obiectiv sa confirme post pcriptum-ul blogului The Economist: Why are Europe’s Socialists defending corruption?

„PS: It occurs to me, on reflection, that the PES indictment of Ms Macovei reminds me of a secret police file on a dissident: that anger at someone using „foreign events to criticize her own country”, and the careful catalogue of her awards from hostile foreign parties. Of course, this is a style that must come easily to many members of the Romanian ruling classes, as many of them either admit working for the Securitate, one of the communist world’s nastiest secret police forces, or have been exposed as informers for it.”

Astazi, pasind pe poteca destelenita în 1946 de Silviu Brucan, Sorin Toma si Teohari Georgescu, Adrian Severin publica un articol naucitor in Jurnalul National despre Monica Macovei, intitulat manipulator si sinistru: Un tradator in Parlamentul European.

Deşi sunt chemaţi să îi reprezinte pe cetăţenii europeni în ansamblu, potrivit cu valorile împărtăşite de familia ideologică din care fac parte, europarlamentarii au şi obligaţia de a construi o Europă federală, care să reflecte sensibilităţile şi aspiraţiile naţiunilor lor de origine, integrând şi sintetizând în proiectul comun agendele naţionale.
În ceea ce o priveşte România este interesată într-o UE puternică, dotată cu instituţii politice puternice, în care ea însăşi să fie puternică – adică respectată şi influentă.
Dintr-o atare perspectivă accesul doamnei Monica Macovei la tribuna Parlamentului European – în condiţiile în care, în anii din urmă, domnia sa şi-a câştigat reputaţia în instituţiile europene denigrând cu o perseverenţă demnă de cauze mai nobile propria-i ţară, îngrijorează.
Adrian Severin
: Un Tradator in Parlamentul European (Jurnalul National)

Dupa ce socialistii europeni au inclus-o pe Macovei pe „lista neagra”, a celor mai groaznici candidati, imi pusesem în gând sa fac o lista cu cele mai teribile declaratii si actiuni ale lui Adrian Severin. A facut-o Romania libera, intr-un editorial, Lista rusinii socialiste.

Ce-ar mai fi de adaugat?… Interesant este si cum si-a justificat Severin opozitia fata de dezbaterea de urgenta a situatiei Georgiei, înainte de invazia ruseasca, pe 9 mai 2008, dezbatere propusa de seful Comisiei de afaceri externe a PE, Jacek Saryusz Wolski, un polonez „teribil”, care i-a stat in gât patriotului român Severin (ma mir ca nu l-a inclus pe „lista neagra”):

Severin sustine ca PE „nu este o institutie de reactie rapida” si „nu trebuie sa cada intr-o capcana” in care e impins de „luptatori ai Razboiului Rece, care nu au observat ca lumea s-a schimbat”, facand aluzie la presedintele AFET, polonezul Jacek Saryusz-Wolski, membru al grupului Popularilor Europeni (PPE-DE).

Cât de mult „s-a schimbat lumea”… Dupa numai trei luni, rusii erau la marginea capitalei, Tbilisi… si Severin acuza practic tot Europa occidentala.  

Pozitia lui a fost bizara, indemna la resemnare, mai ales raportata la interventiile in Parlamentul European facute de colegi de partid, Titus Corlatean si Ioan Mircea Pascu.
Sa incepem cu Pascu:

Criza din Georgia nu este un simplu episod in politica internationala; este inceputul unei reactii in lant cu importante consecinte. In primul rand, ea indica revenirea militara a Rusiei, care va trebui sa fie reflectata in noua Strategiei Europeana de Securitate, aflata in prezent in pregatire. In al doilea rand, aceasta aparenta „Reconquista” indica dorinta Rusiei de a-si folosi energiile recent dobandite pentru a-si reveni dupa pierderile din anii 1990 si a rascumpara umilirea aferenta acestor pierderi, mai degraba decat dorinta de a contribui la conturarea lumii viitoare”,
a declarat Ioan Mircea Pascu, vicepresedintele Comisiei de afaceri externe a PE (AFET).  

Si sa incheiem cu Severin:

Adrian Severin (PSE) deplange faptul ca UE nu dispune de mijloace reale pentru a impune status quo ante sau de a determina Rusia sa revizuiasca o anumita politica deoarece Europa nu poate solicita Rusiei „sa respecte vreo prevedere a dreptului international pe care noi sa nu o fi incalcat deja.”
Potrivit europarlamentarului roman, in momentul de fata nu este vorba de „inceputul unui nou Razboi Rece, ci finalul unei ordini unipolare (…)in care unilateralismele se ciocnesc.”

Si sa vedem si solutiile propuse de cei doi. Mai intai Pascu, apoi Severin.

Europarlamentarul PSE Ioan Mircea Pascu a pledat, luni seara, in plenul Parlamentului European, pentru reflectarea in noua Strategie Europeana de Securitate a revenirii militare a Rusiei, dovedita de criza din Georgia. Potrivit deputatului european, aceasta criza a dovedit ca zona Marii Negre are nevoie de mult mai multa atentie si implicare din partea Uniunii Europene, fiind necesara mai mult decat de o simpla ‘sinergie’.

Adrian Severin a solicitat convocarea unei conferinte internationale pentru securitate si cooperare, in cadrul caruiasa se negocieze si sa redefineasca principiile de drept international si relatii internationale, rolul si puterile organizatiilor internationale, procedura pentru abordarea crizelor locale si un sistem de garantii de securitate, care ar putea face fata oportunitatilor, provocarilor si pericolelor timpurilor noastre”. In final, s-a exprimat pentru accelerarea procesului de apropiere la UE a Ucrainei si Moldovei.

Anunțuri

6 Responses to Epava Severin

 1. Imperialistu' spune:

  Adevaratul tradator este tocmai acest Severin, iar din comparatia cu Mircea Pascu se vede prea bine. Ioan Mircea Pascu spune atentie la rusi! , to’ar’su’ Adrian Severin zice lasati-i sa faca ce vor. Revin la Foreign Policy. Daca nu ai citit inca articolul lui despre politica externa a Rusiei, incearca sa faci rost de el. Sa vezi acolo prostie si tradare!

 2. robin spune:

  AS e unul din politicienii pe care eu ii numesc „fără de ţară”. Pot tolera multe greseli si prostii din parte unui politician, dar totul pina la interesul national. Ce face AS, din orgoliu/interes/prostie, incepe sa afecteze tot mai mult pozitia RO in UE.

  S-ar putea sa spunem „bogdaproste” daca prindem iar comisariatul pt multilingvism.
  Observ ca AS e specialist in liste. Imi aduc aminte ca a mai scos o lista prin ’99, in care „demasca” alti tradatori de neam.

 3. turnofftheglory spune:

  Severin e un politician pentru el insusi.

 4. gordievski spune:

  Bursukul a devenit rozaliu-verde prazuliu FSB-ist
  Un tradator coada de topor a rusilor. Este epava Rostok a politicii psd-iste

 5. […] momentul sa ne amintim de… acelasi Adrian Severin. Marele detector de tradatori (Severin o considera pe Macovei “un tradator in Parlamentul European”), vorbea cu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: