Industria publicitatii acuza revenirea santajului de presa

Pe site-ul IAA (International Advertising Association) am gasit un comunicat scurt si sec, cu rol de semnal, care acuza revenirea la mai vechi practici haiducesti cu care erau obisnuite unele publicatii.

În ultima perioadă, pe fondul crizei economice, au reapărut practici neprofesionale şi condamnabile din partea unor canale media, respectiv atacuri directe sau indirecte la adresa unor branduri sau unor companii active în comunicare pe piaţa românească.
Aceste atacuri au ca scop – mai mult sau mai puţin transparent – obţinerea de buget de publicitate, constituindu-se într-un veritabil mecanism de şantaj care aduce atingere imaginii brandurilor şi companiilor afectate.
Comunicat IAA
Adevarul este ca pare sa bata vântul chiar si prin buzunarele mogule, scad dramatic audientele, scad si tirajele, guvernul asta nu prea „coopereaza” ( Boc tergiverseaza de exemplu numirea directorului CEC: Geoana insista sa-i dea CEC-ul lui SOV), scad si bugetele de publicitate. Reapare haiducia?   
Anunțuri

4 Responses to Industria publicitatii acuza revenirea santajului de presa

 1. turnofftheglory spune:

  Trebuie spus ca IAA este cel mai important organism din publicitatea mondiala. Trebuie reamintit ca agentiile si clientii nu sunt de acord cu punctul de rating vandute de media si banii din publicitate au devenit foarte scumpi.

 2. robin spune:

  Pacat ca IAA nu da exemple concrete. Probabil se tem de procese, e cam dificil de probat.
  Si totusi, dupa o scurta perioada in care puteam sa vad un film fara sa se intrerupa de 10 oriX10 min, mi se pare ca iar a explodat publicitatea.

 3. turnofftheglory spune:

  Robin nu are nevoie sa dea nume. IAA nu da sanctiuni, doar scade valoarea punctului in piata. Piata e in regres major si nu mai inghite gogosi de audienta ca acelea cu Cotidianul 220 000.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: