Un candidat mitic; despre capacitatea de mistificare a lui Adrian Severin

A dat un interviu pe Euractiv. Acum, sincer, dupa ultimele doua saptamani de campanie, cu acuzatiile de „tradare” aduse Monicai Macovei, cu alegatiile nedovedite cu nimic privind coruptia Comisiei si cu promovarea activa a teoriei conspiratiei anti-romanesti, ma indoiesc ca vreun portal de stiri serios ar mai trebui sa-i dea tribuna lui Severin. Cel putin pana când individul nu-si probeaza (sau retrage) acuzatiile grave. E ca si cum Euractiv l-ar lua in serios pe Corneliu Vadim Tudor. In categoria asta joaca de-acum Adrian Severin.

Unul dintre cititori il intreaba despre gafa celebra, cea cu H2O. Uitati ce raspuns da Severin.

3. Despre eficienta si profesionalism european!
Liviu (04 Iunie 2009 11:52)
Buna ziua,
As dori daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la cateva intrebari concrete:
1. In activitatea dvs. politica ati facut cateva gafe care au ramas celebre: formula apei, lista Severin” cu agentii din presa etc culminand cu ultima cea referitoare procedura de monitorizare pe justitie prin care raportul nu ar trebui intocmit de secretariatul general al Comisiei ci de comisarul pe justitie! Ma intereseaza daca vi le asumati si mai ales ultima care are implicatii majore asupra imaginii Romaniei ca stat membru care trebuie sa respecte procedurale votate?
Raspuns Adrian Severin:
Nu stiu in ce masura intrebarile dvs. sunt generate de ignoranta sau de rea-credinta. Povestea cu formula apei este un mit. Problema listei la care va referiti este o realitate care a fost confirmata de fapte. Nu este o gafa sa incerci a apara tara de persoanele care actioneaza netransparent, in numele unor interese oculte. E regretabil ca orbirea luptei politice ii face pe unii sa ii acuze pe aceia care incearca sa stimuleze anticorpii natiunii, in loc sa ii sustina.
In fine, in ceea ce priveste procedura de monitorizare a Romaniei in domeniul Justitiei, va asigur ca trebuie gestionata de Comisarul de resort si nu de secretarul General al Comisiei Europene. Orice abatere de la regula, daca nu este justificata prin argumente care sa o legitimeze, este susceptibila de a fi calificata drept act de coruptie.

Individul spune deci ca „Povestea cu formula apei este un mit”. Il vor crede, poate, cei care voteaza duminica pentru prima oara si erau prea mici ca s-i intereseze gogomaniile pe care le debita Severin la televizor cu ceva ani in urma. Dar noi, astia mai vârstinici, câti mai suntem in viata,ce vina avem daca am vazut „mitul” la la televizor? Sau suntem toti niste tradatori?

Cum va stiu ca nu sunteti fani ai Jurnalului National, va reproduc aici un fragment dintr-un interviu plecat luat lui Severin si publicat in JN, ca sa va faceti o idee despre vadimizarea tipului; e un argument ca acest politician trebuie tratat în categoria Vadim-Becali.

AS: Dacă cineva are discursul identic cu discursul dreptei europene, acela nu este domnul Stolojan, ci doamna Macovei. Problema este că această dreaptă europeană nu numai că promovează idei şi principii cu care eu nu sunt de acord ca reprezentant al stângii europene, dar a transformat lupta împotriva corupţiei în Europa şi în România dintr-o ţintă într-un instrument, şi anume un instrument prin care un stat ca România poate fi marginalizat, poate fi ţinut în tăcere, poate fi împins în colţ.
Iar atunci când doamna Macovei adoptă acest discurs, mie mi se pare că în calitatea ei de român comite un act de trădare. Nu mai este o problemă de ideologie, ci este o problemă de trădare. Din acest motiv, nu mai este o problemă a mea, este o problemă a SRI şi a Parchetului.
Ce ar trebui exact să se întâmple? Ca cele două instituţii să se autosesizeze?
AS: Să-şi facă datoria. Dânşii îşi cunosc fişa postului…. Eu am cerut de asemenea MAE de multă vreme să întrebe Guvernul britanic de ce consilierul pe care îl plătesc are un discurs antiromânesc şi cum de îi permite să aibă acest discurs. În prezent, doamna Macovei nu mai este consilier al Guvernului britanic, dar nu pot decât să remarc cu regret că atunci când era la Guvernul României nu a clarificat această problemă.
Dar SRI de ce ar trebui să se sesizeze?
AS: Ei se ocupă de problemele care ţin de…. Uitaţi-vă în legea SRI şi veţi vedea unde se încadrează…
Dvs. veţi face vreun demers concret în acest sens?
AS: Haideţi să fim serioşi… ce demers concret… SRI este serviciul care se ocupă de contrainformaţii şi cred că este cazul să se ocupe.

Anunțuri

5 Responses to Un candidat mitic; despre capacitatea de mistificare a lui Adrian Severin

 1. robin spune:

  Mi-e ciuda ca nu se poate gasi inregistrarea cu faza H2O. Am cautat-o pe net si nu e de gasit. Probabil exista prin arhiva televiziunii care a facut farsa.
  E foarte dubioasa afirmatia lui A.Secerin cu privire la SRI. Poate e un mesaj de intimidare/santaj cu adresa?

 2. imperialistul spune:

  Ce bine ii sta in calitate de WC TUdor.

 3. turnofftheglory spune:

  Exact imperialistule. E perfect in postura de peremist vanghelic garantat.

 4. T. Bucur spune:

  Gafa cu formula apei eu am citit-o in „Catavencu” prin 1991 sau 92 (sau, poate, mai tarziu?). Redau din memorie, sper cat mai exact:
  Ziaristul:
  – Ce spuneti de faptul ca analizele de laborator ne arata ca apa pe care o bem contine foarte mult hidrogen?
  A. Severin:
  – Probabil din cauza poluarii. Trebuie luate masuri urgente. etc…

 5. contramanipulare spune:

  Asa a fost, dar farsa a fost mai incoace, spre sfarsitul anilor 90, cred ca a fost facuta de Gaita, la Antena1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: