„Sursa Atacului”: Karl Friedrich de Hohenzollern; Ion Diaconescu

Cotidianul publica un interviu interesant, „Titlul de Hohenzollern al lui Radu Duda este o farsă”, cu Karl Friedrich de Hohenzollern, cel care va fi seful Casei de Hohenzollern dupa moartea tatalui sau, Fridrich Wilhelm. Interviul îi va strica ziua lui Radu Duda, dupa cum va veti da seama din acest scurt fragment.

Cum se potriveşte titlul de Hohenzollern cu această candidatură la Preşedinţie?
Este, ce-i drept, o senzaţie ciudată, când cineva care se prezintă Principe de Hohenzollern ar deveni deodată preşedinte al României.
De ce e ciudat?
Vă mai explic încă o dată cu alte cuvinte: titlul de Principe de Hohenzollern-Veringen este o farsă. Radu Duda nu poate purta acest nume legal. Nu are dreptul acesta. Este un nume pe care tatăl meu i l-a conferit fără să aibă puterea să o facă. Şi pentru mine este de neînţeles, până în ziua de astăzi, de ce Regele Mihai l-a convins pe tatăl meu să-şi dea încuviinţarea. Iar acum oamenii asociază din nou numele familiei noastre cu această candidatură. Aceasta înseamnă că oamenii vor gândi: în sfârşit vine un urmaş al Hohenzollernilor care să candideze pentru o funcţie politică. Iar asocierea aceasta mă mâhneşte, pentru că Radu Duda nu este un Hohenzollern veritabil.

Candidatul-consort si-a facut un site, „Opriti minciunile!”, în care doreste sa lamureasca lucrurile neclare semnalate de presa. O face uneori agresiv, alteori neconvingator (ma rog, asta-i parerea mea, subiectiva si rautacioasa), indicând de fiecare data „Sursa Atacului” (apasat, cu „S” si cu „A” mari, parca-i un raport de contrainformatii): hotnews.ro, ziare.com sau Evenimentul zilei, de exemplu.

Sunt curios ce va scrie el în dreptul rubricii „Sursa Atacului”
„Cotidianul”? Sau Karl Friedrich de Hohenzollern?

Dar pâna la printi mostentori, va atrag atentia asupra unei declaratii pline de bun simt a batrânului veteran taranist Ion Diaconescu (om care a facut închisoare pentru Regele Mihai, cred ca fost printre cei arestati la 8 noiembrie 1945):   

„Toată situaţia  cu Duda–candidat, întâi la tron şi acum la Preşedinţie, mi se pare neserioasă. Eu n-o consider o chestiune conformă tradiţiei. Adică pe domnul Duda l-am scos pe scenă în această calitate de prinţ-consort, ca acum el să candideze taman invers, pentru un preşedinte de republică.”
Ion Diaconescu 

Mi-ar placea sa vad si asta „Sursa Atacului: Ion Diaconescu”.

PS: Presimt ca Radului o sa-i repare onoarea TVR-ul, printr-un interviu prea-plecat dupa cum ne-a obisnuit televiziunea publica. Radu mamii, Radule…

Anunțuri

7 Responses to „Sursa Atacului”: Karl Friedrich de Hohenzollern; Ion Diaconescu

 1. Tio spune:

  Care atac? Neamtul spune clar ca exista probleme cu titlul dar nu si cu candidatura.
  Ori tocmai candidatura a fost problema cea mai mare-mai ales de la regalisti.
  Regele Mihai a confirmat, Karl Friedrich a confirmat.
  Plus ca e o candidatura oarecare…unul din 200?
  Problema adevarata apare doar daca cistiga 😉

 2. turnofftheglory spune:

  Mult prea plecat, aplecat, pregatit…bleah.
  Duda mai exista? Nu a trecut sezonul dudelor?

 3. Eugeniu spune:

  Cam evazive raspunsurile principelui Karl Friedrich.
  E de inteles, il acopera pe tatal sau care l-a innobilat pe Duda.

 4. Radu Humor spune:

  A si inceput sa va tataie fundul si dati bani grei pentru ca un putoi de Hohenzollern sa-l conteste pentru ceva euroi si pe taica-su nu doar pe Principele Radu.
  Ei uite ca se poate, daca omu-i tare-n scula, se da mare pe bascula si poate ajunge si un roman adevarat in familia regala, nu doar toti denaturatii.
  Care-i problema ?! vorba lui Arad Bercovici…..
  Cum care? ministrul….

 5. turnofftheglory spune:

  Draga, stimate Radu badaranu’ fara humor. Aici nu e blogul meu sau al lui Viq sa scuipi seminte pe blog. Contrar impresiei tale contramanipulare.ro nu e sinonim cu ciutacu.ro. Ai decenta de a te sterge pe picioare, fii cuviincios si spune buna ziua. M-am saturat de marlanisme, pe unde treci te porti ca un jihadist neinteles.
  Pentru luminarea ta Revista 22 stanga sus, bloguri. Sper ca o sa ai o zi buna.

 6. Dudă n-o să dea înapoi, dacă a ajuns până aicea. Are spatele acoperit, şi este împins de la spate, de către D. Patriciu :

  http://www.revista22.ro/principele-candidat-cui-prodest-5934.html

  • emanuel spune:

   Mie imi place mai mult ce a spus Ion Diaconescu, e foarte logic. Adica Duda i-a socat pe monarhisti prima data, cand a venit din Republica, s-a casatorit cu Principesa Margareta si a devenit Print Consort. Acum, dupa ce monarhistii a inghitit galusca cu actorul republican devenit Principe, Duda revine in Republica romaneasca, dar de pe pozitia de Print de Hohenzollern. A doua galusca pe care monahistii trebuie sa o inghita. Asta da miscare, nu a fost un „aller-simple”, ci „aller-retour”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: