Oda lui Sassu&Burtea, moarte dusmanilor!, doua ore de propaganda la TVR cu iz de anii ’90

Sorin Burtea (despre care puteti afla mai multe AICI)  a primit cadou de la Sassu vreo doua ore de emisie la postul public. Pe acest spatiu a infierat prooiectul de lege propus de Raluca Turcan si a adus osanale actualei conduceri a TVR în frunte Consiliul de Aministratie (care „a pus televiziunea pe plus”) si cu nepretuitul sau lider, Alexandru Sassu (despre care am aflat ca nu mai e in PSD pentru ca „si-a dat demisia”).

I s-au asociat in infierare, intr-o dezbatere impartiala, cum ii sade bine unei televiziuni publice: Delia Budeanu, „avocatul” Sergiu Andon, Marina Constantinescu si Ion Popescu, presedinte al confederatiei sindicale Meridian, care înjura societatea civila si se prezenta din cand in cand ca fiind „mai reprezentant” al societatii civile, el reprezentand mii de oameni.  

Cei care au sustinut proiectul de lege ce vrea depolitizarea TVR nu au fost, bineinteles, prezenti; Liviu Mihaiu era singurul care se mai distingea, timid, printre teveristii sufocati de indignare. Fostul activist Burtea, care a reusit sa o impuna pe protejata Cristina Loerentz la conducerea singurei televiziuni cu poze din lume, TVR Info, a citit sms-uri „de incurajare” si a marturisit cu voce tremuranda ca i-au „dat lacrimile pentru jignirile indurate”. „In TVR, in ultimii patru ani, in Consiliul de Administratie nu a fost nicio ingerinta politica”, s-a confesat Burtea. Nici nu era nevoie, de televiziune se ocupa direct Sassu, care joaca si pe postul de director editorial.

„TVR nu e Parlamentului, nu e a politicienilor, nu e a noastra”, a incheiat apoi, cu modestie patriotica, Burtea. Ba e a voastra, Burtea. Si a urmasilor vostri.

Update apropo de declaratia de mai sus a lui Burtea, ca „TVR nu e a Parlamentului, nu e a politicienilor”. Tocmai mi-am amintit o declaratie recenta a lui Sassu, consemnata de Mediax: TVR Info ar putea să difuzeze, câteva ore pe zi, lucrările Parlamentului

Anunțuri

2 Responses to Oda lui Sassu&Burtea, moarte dusmanilor!, doua ore de propaganda la TVR cu iz de anii ’90

 1. n’am vazut emisiunea, da’ il stiu bine pe omu’…
  stiu de ce e in stare !

  imi aduc aminte si de un „celebru” cuplu de la ‘nceputu’ anilor nouazeci, una florica radulescu, plecata ulterior pe la tele 7abc, parca, si unu, al carui nume ‘mi scapa, mai apare acu’ pe la „viatza satelor, tot tipul de securist de omenie, grasutz, hotarit pe treaba !
  atunci a fost o perioada (singura, de altfel) in care il simpatizam pe severin din cauza atacurilor ‘nversunate ale respectivului cuplu pentru asa zisa cuponiada (prima)…
  ehei, ce vremuri !
  guvernu’ de „unicate” cu epoletzi a lu’ roman…

 2. robin spune:

  Of, si cind ma gindesc citi bani de la buget si din buzunarele noastre papa dinozaurii astia.
  Mi-a placut asta: „singura tv din lume cu poze” 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: