Presiuni politice la TVR

Potrivit Cotidianul, Comisia de etica a TVR a fost sesizata de doua jurnaliste, Adriana Gulea si Doina Georgescu, care sunt amenintate pentru ca au refuzat sa gireze o comanda politica la telejurnal.

„Adriana Gulea (editor) şi Doina Georgescu (producător), două jurnaliste ale televiziunii publice, au fost ameninţate cu concedierea de către şefa ştirilor din TVR, Mădălina Rădulescu, pentru că nu au vrut să-şi asume răspunderea unei ediţii a „Telejurnalului.

La ediţia din 6 iunie a „Telejurnalului“ de la ora 20.00, de pe postul public, la rubrica „Tema zilei“, ora 20.21, a fost invitat Liviu Dragnea, vicepreşedintele PSD şi şeful de campanie al partidului, deşi campania electorală se terminase. (…) Potrivit unor surse, întrebările pentru vicepreşedintele PSD i-au parvenit moderatorului Mihai Constantin la telefon şi pe e-mail, jurnalistul fiind forţat să le adreseze invitatului. Liviu Dragnea a vorbit 12 minute, deşi spaţiul de emisie pentru „Tema zilei“ era de 10 minute,” scrie Cotidianul.

 

Anunțuri

5 Responses to Presiuni politice la TVR

 1. turnofftheglory spune:

  Bleen loveste pe acelasi subiect. Niku electricu a spus o chestiune antologica, daca PDL e master party cum dracu de nu controleaza TVR-ul? Unde dracu e dictatura basesciana?

  • contramanipulare spune:

   E „dictatura mascata”. Sassu doar se preface ca sljeste PSDl, de fapt e oml li Basescu, vea sa-l victimizeze, sa-l votam, ca sa fie diktatura si mai mare. Cam asta era rationamentul lui Cornel Nistorescu la o emisiune ((emisiunea la care a abordat si Hurezezeanu relatia cu Rusia spre furia lui Basescu), Nistorescu zicea ca rusii si Voronin il ataca pe basescu pentru ca el sa castige puncte aici, in baza sentimentelor anti-rusesti ale electoratlui roman.

 2. robin spune:

  Pe mine ma uimeste lipsa de reactie a breslei jurnalistilor. Citeva articole pe citeva bloguri si in colturi de ziare.

 3. contramanipulare spune:

  breasla e distrusa, jurnalistii… unii s-au dus in alte domenii (politica, administratie, PR), altii sunt deprofesionalizati, multi au acceptat contracost inrobirea mogula, si-au facut rate la masini si case, acum tebuie sa le plateasca, cine sa se mai solidarizeze?

 4. dora spune:

  Unde sunt jurnalistii care sa faca „disidentza” si sa-si faca meseria cu simt etic ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: