Doar Antena3 stie unde sunt „Armele lui Mircea Basescu”

Ieri, in timpul audierilor de la Comisia de Aparare, pe la 12.20 Antena3 a batut campii cu un titlu demn de deontologia OTV: „Armele lui Mircea Basescu”. Realitatea era mai precauta, dar tot manipulatoare: „Presa a dezvaluit posibila implicare a lui Mircea Basescu in afaceri cu arme”. Asta in ziua in care ziaristii de investigatie Mihai Munteanu si Liviu Iolu demolasera punct cu punct dezinformarea lui SRS. Dar investigatia EvZ nu conta pentru ziaristi mogulilor, ei stiau doar ca „presa a dezvaluit…” ce doreau ei.

A iesit Melescanu de la Comisie, a dat declaratii, a vorbit si de inzestrarea armatei, s-a fleoscait subiectul… RealitateaTV a abandonat subiectul si a trecut la lansarea primul Ford realizat la Craiova. Antena3 a continuat sa combata zeci de minute, dupa ora 13, desi subiectul nu mai exista, sub acelasi titlu: „Armele lui Mircea Basescu”.  La nivelul urmator vor trece probabil direct la titluri mai hard: „Armele lui Traian Basescu”.

Reclame

6 Responses to Doar Antena3 stie unde sunt „Armele lui Mircea Basescu”

 1. Suzana Gadea spune:

  La Antene este o manipulare si intoxicare pe care nu cred ca o mai poate stavili cineva. E horror!!! Ma uitam marti la Dana Grecu, sau cum o fi chemind-o, parca era scapata de la Marcuta. Se incrunta, striga, dadea din miini, incit aveai senzatia ca daca invitatul nu spune ce vrea ea sa auda ii trage una in bot. CNA chiar nu poate face nimic???

  • contramanipulare spune:

   Pe siteul CNA am gasit o singura decizie legata de scandalul „armelor”: http://www.cna.ro/Decizia-nr-801-din-03-09-2009.html
   Da citate din emisiunea Andreei Cretulescu de la Realiatea, supermanipulare. Uite declaratia unuia, Geamanu, si titlurile puse pe ecan de RealitateaTV:
   ”diverse activităţi investiţionale la nivelul Ministerului Transporturilor, printre care în 1997 am finalizat unul dintre cele mai mari proiecte: silozul terminal de cereale 100 de mii de tone în portul Agigea făcut de mine şi semnat de mânuţa mea, 25 de milioane aduse în România de la Banca Europeană”.

   Începând cu minutul 19:30 al emisiunii, pe ecran a fost afişat titlul: GEAMĂNU: AM FĂCUT AFACERI DE 25 DE MIL. DOLARI CU T. BĂSESCU. În minutul 23:15 al emisiunii, Cristian Geamănu a intervenit din nou telefonic: Vreau să fac o precizare. EU NU AM FACUT AFACERI CU TRAIAN BASESCU de 25 de milioane cum apare la televizor.

   Andreea Creţulescu: Cu Ministerul Transporturilor!
   Cristian Geamănu: Nu, îmi pare foarte rău! De aceea se interpretează foarte multe în România şi ajungem pe căi greşite. Deci, am adus program cu Banca Europeană de 25 de milioane de dolari pentru execuţia unui terminal de cereale în perioada, coincidenţă, Traian Băsescu era ministrul Transporturilor. Să se revină asupra acestei afirmaţii, pentru că iarăşi intrăm, cum a spus şi interlocutorul dumneavoastră, intrăm în derizoriu.”

   După aceste precizări ale lui Cristian Geamănu, pe ecran sunt afişate succesiv, în intervalul 26:35 – 29:24, titlurile: „GEAMĂNU: AM FĂCUT AFACERI DE 25 DE MIL. DOLARI CU T. BĂSESCU, urmat de „AFACERILE S-AU DERULAT ÎN PERIOADA ÎN CARE T. BĂSESCU ERA MINISTRUL TRANSPORTURILOR”

 2. robin spune:

  Atit le-a mai ramas tonomatelor din toata afacerea „B&B”: titlurile „senzationale”.
  Sint in stare sa arate si un reportaj cu pistoale de jucarie,(de ex.cu apa) sub titlul :”Armele lui Basescu”. 🙂

  RTV s-a codit destul de mult sa dea LIVE lansarea de la Ford. Pt ei era mai interesant buletinul meteo.

  @SG, nu-s de acord. Mie mi se pare ca RTV a ajuns sa fie pe primul loc la manipulare/inversunare contra TB.

 3. denuntz

  eri, la buletinu’ de stire de la ora saptisprezece trecute fix, de pe postu’ deontolog de radio realitatea fimi, de supt patronaju’ d’lui investitor sorin ovidiu vintu, si cu citeva minute inainte sa intre in emisie directoru’ (redactoru’ sef ?) robert turcescu, crainicu'(a) de serviciu a dat de stire tzarii, si zonelor inconjuratoare, despre audierea ministrului stanisoara.
  dupa relatarea, destul de neutra, si o interventzie a presului comisiei, melescanu pre numele lui, crainica(ul)a facut vorbire in extenso despre acuzatziile aduse de sorin rosca stanescu, raportu’ intre stirea propriuzisa si reiterarea alegatziilor fiind dezechilibrat.
  declar, pe proprie raspundere, ca nu cunosc daca stirea respectiva a mai fost difuzata si la alte ore, stiut fiind ca ritmul de difuzare este cam din sfert in sfert de ora.
  rog a se lua masuri urgent !
  lupt pentru pace !

 4. Eftimie spune:

  Nimeni nu stie nimic despre subiectul asta… Antena 3 nu face decat sa se dea in spectacol pentru audienta, atat!

 5. ieronim spune:

  Am vazut pe siteul CNA o sanctiune pentru emisiunea asta:
  http://www.cna.ro/Decizia-nr-824-din-15-09-2009.html

  „Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul ANTENA 3 cu amendă în cuantum de 2.500 lei, întrucât, prin titlul”Armele lui Mircea Băsescu„, prezentat pe ecran în ediţiile emisiunii”Ştiri”, difuzate în 08 septembrie 2009, de la orele 13.00 şi 14.00, postul nu a informat corect publicul. Respectivele ştiri nu au avut legătură cu titlul afişat pe ecran, ci s-au referit, în esenţă, la declaraţia Ministrului Apărării după audierea din Parlament în legătură cu diferite probleme ale ministerului.

  De asemenea, moderatoarea emisiunii „Ştiri” – Special, difuzată în 08 septembrie 2009, de la ora 13.13, sub acelaşi titlu, avea obligaţia să solicite d-lui Mircea Băsescu un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile formulate la adresa sa pe parcursul emisiunii şi să pună în vedere invitaţilor prezenţi în studio să probeze respectivele acuzaţii, astfel încât dreptul la imagine al acestuia să nu fie prejudiciat.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: