Firea lui Geoana

Antena3 a turat motoarele dupa discursul lui Basescu si interviurile de  la TVR si RRA, si l-a adus ieri pe Micea Geoana la emisiunea  GabrieleiVranceanu Firea. TVR l-a chemat pe Crin Antonescu, dar acolo chiar a fost trist si neinteresant. Presimt ca Geoana o sa apara si la TVR, în seara asta sau mâine, si Crin Antonescu o sa loveasca curând mingile ridicate la fileu fie de Firea, fie de Gâdea, fie de amândoi (au mai fost cazuri când au lucrat la „patru maini”, depasind planul pe zi). Ar fi interesante audientele acestor emisiuni cu candidati.

Sa revin la propaganda organizata ieri seara de Antena3. Interviul a fost potentat de doua reportaje antibasescu (manipulatorii si tendentioase, ziceai ca-s facute la sediul de campanie al PSD). In rest, Gabriela Vranceanu Firea, neobosita, mereu zambitoare, i-a ridicat la plasa lui Mircea Geoana, care a fost mai moderat decat moderatoarea. Trei titluri pe ecran:

 • „Se teme Basescu de Geoana?”
 • „Turul doi: Geoana si Basescu?”
 • „Promisiune de 25.000 de euro”

Dupa  o introducere „impartiala” de genul: într-un an în care România cerseste bani de la FMI, presedintele sa plimba pe bani publici prin tara sa vada daca lumea îl va vrea pentru un nou mandat, Basescu e nemultumit ca romanii au IQ-ul ridicat si nu-l valorifica, dar nu se intreaba daca pot face asta în tara pe care o conduce si presedintele a apreciat activitatea ministerului turismului si a spus ca, în lipsa autostrazilor, turism se poate face si cu avionul, au urmat pasele la Mircea Geoana.

O lectie de jurnalism presh, cum numai activistii de la „Scânteia” sau „Scânteia tineretului” pe vremeuri mai stiu. Uitati cateva intrebari, transcrise ieri seara, în graba,  adresate contracandidatului lui Basescu:

„Cum a fost acel santaj aplica de PDL PSD pentru asumarea raspunderii?” (Nicio distanta fata de acuzatiile PSD privind „santajul”, le-a asumat cu simpatie, telle quelle)

„Nu e bizar, e în logica actiunilor domniei  sale, s-a adresat unei parti din electorat care mai crede ca prin aceste vendete personale se poate face politica de calitate, iar noi vom trai cu bine.”

„Dumneavoastra stiti cu siguranta mult mai bine decât ziarele sau decât noi, cei care monitorizam, cine conduce practic acest guvern, vi se pare ca ceea ce stabiliti în aceste întruniri se si realizeza? Sau trebuie ulterior sa se dea girul din alta parte, si anume dintr-un Palat?”

Raspunsul lui Geoana a fost, evident:  „Din alta parte, de la Cotroceni.”

Sau, alta „intrebare”, din categoria ghici, ciuperca, ce-i:

„Cum a fost amanata si vizita în Statele Unite, ati vazut raspunsul lui Obama, ma întâlnesc cu viitorul presedinte, fie ca se va numi Basescu, Geoana, Antonescu sau Oprescu. E un semnal asta sau nu?”

Raspunsul lui Geoana a fost, evident: „Este, evident, o rezerva fata de actualul presedinte.”

Alte „întrebari”:

„Câstiga cel care conduce serviciile secrete sau nu mai conteaza acest aspect…  asa-numitele dezvaluiri conteaza într-o  mica masura fata de modul în care traieste fiecare la el acasa, bugetul sau de familie?”

„De ce e nevoie sa platiti consultanti straini, stiti foarte bine si singur ce aveti de facut, ce mai puteti invata de la ei? Vi se reproseaza ca platiti 13 mil. de euro ca sa platiti consultanti straini sa faca strategii împotriva Elenei Udrea sau Presedintelui Traian Basescu, asa e? Sunteti un partid social democrat cu oameni care nu detin averi uriase si atunci de unde atâtia bani?”

„Oameni din acestia care intra pe blogurile emisiunilor, simpatizanti de-ai presedintelui, care ne transmit: <<târfelor, în locul lui Basescu va bagam de mult la bulau>>… Va dati seama ca cu astfel de oameni, cu astfel de gesturi poti sa faci caterinca cum îi place cuiva sa faca în tara , nicidecum sa duci Romania într-o  zona de prosperitate, pentru ca se lucreaza ca pe maidan, înjuraturi, scuipaturi, tiganie, cu seminte pe stadioane, cu doamna Basescu cu aurul la gât, am cititi un mesaj, cam asta e maniera în care se comporta electoratul lui Traian Basescu.”

„Ati anticipat urmatoarea noastra tema, Traian Basescu a spus ca romanii au  IQ-ul ridicat si nu stiu sa-l foloseasca, si e adevarat daca citim postacii stafului domniei sale, putem sa-l confirmam.”

Emisiunea s-a încheiat apoteotic, miraculos, Gabriela Vrânceanu Firea si Mircea Geoana i-au gasit pe cei care s-au întors de la munca din strainate si au primit 25.000 de euro:

„Domnule Geoana, au râs unii de dumneavoastra si vreau sa stiu daca au motive sa râda în continuare în legatura cu faptul ca spuneati ca cei care se întorc din strainatate sa munceasca în tara pentru ca nu mai au locuri de munca din cauza crizei vor putea primi 20-25 de mii de euro. Inteleg ca acest lucru se poate întâmpla în acest moment si avem un caz pe care l-ati descoperit astazi dumneavoastra.”

Raspuns Geoana: „Nu, sunt câteva sute de cazuri si vor fi cateva zeci de mii de cazuri.”
De ce nu milioane?

Anunțuri

5 Responses to Firea lui Geoana

 1. turnofftheglory spune:

  Ai stomac mai tare decat mine.

 2. kast spune:

  cred ca am boala pe firea mai adanca decat cea fata de ciutacu.
  e groaznica muierea asta.

 3. […] Geoana, la Antena3, emisiunea “Stirea zilei” (un rezumat la Firea lui Geoana), 20.10-21.00 (audienta […]

 4. […] lui Crin Dupa cum anticipam în Firea lui Geoana, Crin Antonescu a poposit pe 18 septembrie la “Stirea zilei”, pe scaunul încalzit cu  […]

 5. anonom spune:

  SA ITI FIE RUSINE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: