Firea lui Crin

crin la fireaDupa cum anticipam în Firea lui Geoana, Crin Antonescu a poposit pe 18 septembrie la „Stirea zilei”, pe scaunul încalzit cu  zi inainte de Mircea Geoana. Nu a venit singur, si-a luat un ajutor, un obisnuit de-al casei – Cristian Pârvulescu („profesorul Bologna”, dupa cum  îl numea Catalin Avramescu).

Au fost patru titluri pe ecran, unul continea o cacofonie, altul a fost scris gresit initial (Crin pefteste la voturile PSD):

 • Crin pofteste la voturile PSD
 • Se impaca Crin cu Traian?
 • Crin il provoaca pe Traian
 • Crin despre el insusi.

Din nou – doua reportaje anti-Basescu, mai nereusite decât cele difuzate cu o zi înainte, la emisiunea cu Geoana. In al doilea reportaj, camera a fixat mitocaneste  fundul Elenei Udrea imediat dupa fraza „presedintele lauda activitatea ministrului turismului pentru ca e afurisita”.

Emisiunea a parut incropita. Pe Gabriela Vrânceanu Firea o parasise entuziasmul manifestat cu o zi înainte când l-a servit pe Geoana. Pe de alta parte, Crin se simte în largul lui alaturi de Gâdea si Ciutacu si pare stânjenit de Firea. Aceasta a avut întrebari confuze… e de remarcat ultima intrebare, cea in care Firea amesteca lucrurile ce ar fi de facut in tara, cu magazine, scumpiri, drumuri proaste, avioane, elicoptere, turism, bilete scumpe de avion, lipsa de aeroporturi si transportul cu caruta:

Lamuriti-ne cum e aceasta pofta pentru bazinul mare al PSD care va face pofta?

Ma gandeam ca regretatul Corneliu Coposu s-ar invârti in ceruri, s-ar zvârcoli, daca ar sti ca pentru electoratul PNT s-ar transmite mesajul  sa voteze pe cineva care a dus-o foarte bine în epoca socialista.

Care este strategia pe care intentionati sa o aplicati in ceeea ce-i priveste pe apropiatii fostului presedinte Emil Constantinescu astfel incat in apropierea dumneavoastra sa se gaseasca mai degraba valorile domnului Emil Constantinescu si nu ceea ce l-a dus la acea neincredere in domnia sa?

E un risc pentru candidatul Crin Antonescu faptul ca se pozitioneaza prin actiunile pe care le intrerprinde, oamenii care-l sustin, in zona elitista? Sperie electoratul cu studii mai precare, cu studii medii, un astfel de candidat, inconjurat de profesori universitari, de muzicieni, de psihologi, de regizori? Se va spune ca e un presedinte al celor cu studii postuniversitare, noi ce sa facem? Sa fim reprezentanti de un tatuc, de un om mai simplu?

Am acceptat ca trebuie schimbata directia, dar incotro? Ca avem niste variante…

Domnule Crin Antonescu, la intrebarea daca e posibil sa va impacati vreodata… politic, bineinteles, ca personal nu v-ati facut harakiri unul in fata celuilalt, dumneavoastra si Traian Basescu, si ati spus ca <<da, daca seful statului ar fi respectuos, democratic,  civilizat si sincer>>. Credeti ca aceste lucruri se vor intampla vreodata in viata aceasta?

Pentru ca spuneti ca in România sunt multe lucruri de realizat si noi stim cel mai bine, pentru ca daca mergem la magazine vedem ca toate s-au scumpit, în cazul in care ajungem la timp pentru ca drumurile sunt foarte proaste,  dar, OK, am inteles ca trebuie sa ne deplasam cu avionul, vom incerca sa ne procuram cu totii in perioada urmatoare elicoptere sau avioane de mici dimensiuni sau, daca nu, vedem ce alte mijloace de locomotie, pentru ca aici chiar nu vreau sa fiu rautacioasa, dar cum poti sa spui ca turismul se face cu precadere cu avionul? Pai, in primul rand, nu oricine isi permite sa-si un bilet de avion si, în al doilea rand, ce faci daca nu ai aeroporturi in tara, noi nu avem multe aeroporturi in tara, asa ca nu am putea sa încurajam un turism care sa se faca cu avionul… bun, si de la aeroport cu ce? Cu caruta?

Este limpede, „Firea lui Crin” este mai confuza si mai neinspirata decât „Firea lui Geoana”.

Anunțuri

5 Responses to Firea lui Crin

 1. Mihai Petre spune:

  Crin Antonescu reprezinta singura speranta pentru noi, tinerii! In 2004 l-am votat pe Basescu si acum regret. Nu o sa mai fac din nou greseala asta. De data asta chiar avem pe cine vota!

 2. theo spune:

  da , de nulitatea liberalä crin.

  un inpostor gargaragiu, plin de ifose si minciuni.un slugoi a lui päturici.

  inafarä de lätrat , nu a realizat nimic.

  • contramanipulare spune:

   Firea nu-l prea iubeste pe Crin, dar asta era ordinul pe unitate. La un moment dat, Firea a incercat sa-l puna in valoare, sa-l intrebe o chestie „ca istoric” si a subliniat ca a fost proifesor de istorie si l-a intrebat pe Crin „cati ani ati fost profesor?”
   La care marele orator s-a balbait. A spus „Cinci ani… sau sapte. Cred ca sapte.”

 3. […] Pe 18 septembrie a fost emisiunea cu Crin Antonescu Crin il provoaca pe Traian despre care scris aici. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: