Statuie lui Oprescu (Copин Oпреcку)

Abia acum am vazut stirea asta pe Mediafax, Ambasadorul rus la Bucureşti îi mulţumeşte lui Oprescu, care rezuma un comunicat al Ambasadei Rusiei dat publicitatii luni, 21 septembrie.

Sunt profund emoţionat de acţiunile dumneavoastră energice şi hotărâte privind înlăturarea urmărilor actului de vandalism politic săvârşit la Monumentul din incinta memorialului militar de la Bucureşti.
Alexander Churilin, 21 septembrie

Alexander Churilin abia facuse o declaratie elogioasa vinerea trecuta, pe 18 septembrie, chiar la sediul Primariei Capitalei, prezentându-l pe Oprescu drept mare salvator al relatiilor româno-ruse (Ziua: Primarul Oprescu, felicitat ca a evitat un incident diplomatic cu Rusia):

Primaria Bucuresti a reparat imediat greseala si acest monument a fost rapid reabilitat. Astfel a fost evitat un posibil incident diplomatic ce ar fi putut sa apara intre Moscova si Bucuresti.
Alexander Churilin, 18 septembrie

Nu stiu ca vreun ambasador rus sa se fi exprimat vreodata atât de elogios la adresa unui politician român, mai ales în preajma unei campanii electorale. In orice caz, prin insistenele sale publice, Alexander Churilin pare sa încerce a-l ridica pe Oprescu la rang de om de stat; nu e doar primarul Capitalei, ci un politician care a actionat hotarât si a salvat relatiile bilaterale româno-ruse ce puteau fi compromise de lipsa de reactie a altor autoritati.

Din presa mai aflam ca Oprescu tocmai ne-a infratit cu Moscova: Frati cu rusii, parteneri cu chinezii, scrie Ziua. De altfel, una din primele vizite ale lui Oprescu, abia ales primar, a fost la Moscova, în octombrie anul trecut (Cu mainile curate: Sorin Sorinovici Opresku), de unde ne-a ramas aceasta poza:

Oprescu la Moscova

Oprescu la Moscova

Oprescu in vizita la Lujkov, in octombrie 2008

Cotorul lui Gusa

Cotorul lui Gusa

Dan Badea scrie despre recenta vizita la Moskva a lui Cozmin Guşă – rătăcirile unui impostor de profesie si manipularea penibila cu cotorul biletului de avion „pierdut”, care-l „da de gol” pe Gusa. O „dezvaluire” in genul discutiilor „secrete” ale PSD, înregistrate, bine-editate si date pe post  ca scoop la RealitateaTV.

Anunțuri

3 Responses to Statuie lui Oprescu (Copин Oпреcку)

  1. turnofftheglory spune:

    Faina chestia, dar ca un bumerang se intoarce si te umple de sange. Romanul e frate cu marele urs de la rasarit, daca am cauta la radacina xenofobiei romanesti, cred ca tiganii stau mult mai bine decat supusii lui Putin. Sa fie sanatosi si sa primesca pupicii moscoviti. Misiunea lui e sa cumuleze voturi pentru o paparuda cu breton, restul reactiilor, zambetelor si incruntarilor sunt doar show, unul prost din pacate.

  2. imperialistul spune:

    Da, pai, nu-mi dau seama ce urmaresc moscovitii: faultarea lui Oprescu? Ce-i drept, filorusul Iliescu a facut cariera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: