TVR se face ca nu stie care-i „Tema Zilei”. Catalin Avamescu acuza cenzura.

Catalin Avramescu povesteste pe blogul sau incidentul de ieri de la TVR.
Avramescu a fost invitat la „Tema Zilei” (emisiune dedicata cu precadere propagandei PSD si pro-Sorin Oprescu, argumente AICI si AICI) sa explice punctul de vedere al Presedintiei dupa intalnirea de la Cotroceni.

Cu o ora inaintea emisiunii, Catalin Avramescu a fost sunat si instiintat ca „s-a decis sa nu mai vina nimeni de la Presedintie astazi.”

Pe la 19:30, pe cind ma pregateam sa plec de la Cotroceni spre TVR, sint sunat iarasi de Cristina Liberis. “S-a decis sa nu mai vina nimeni de la Presedintie astazi. Azi vine Opozitia!” – mi se spune. Cum vine asta? – intreb eu. Nu am convenit ceva? Nu e cazul ca Administratia Prezidentiala sa faca precizari? In plus, ce legatura are una cu alta? “Opozitia”, oricare ar fi aceea, nu poate sa spuna si ea, separat, ce are de spus?

D-na Liberis sta pe pozitie. “Imi pare rau, s-a hotarit asa!”. Nici un minut pentru Administratia Prezidentiala. “Poate miine… sau poimiine… va sun eu miine si mai vedem”.
Catalin Avramescu (Cenzura la TVR)

In aceste conditii, Cladiu Lucaci l-a adus la „Tema zilei ” pe Bogdan Olteanu, puteti urmari inregistrarea aici, incepand cu ora 20.30.

Pretextul invocat pentru mascarea cenzurii – „sa vedem ce zice opozitia” – este ambalat „generos” si manipulator, in orice caz nu este „tema zilei”. Pentru a „diseca” o reactie, intai trebuie sa „diseci” stirea. Or stirea zilei, deci TEMA ZILEI, era intalnirea de la Cotroceni, pozitia lui Basescu de care depindea ruperea coalitiei si solutia propusa de Basescu. Aceasta trebuia „disecata”, intoarsa pe toate fetele, pusa sub semnul intrebarii, etc.

Ca „Tema Zilei” era pozitia Presedintiei a spus-o, indirect, in introducerea Telejurnalului, chiar Adrian Muraru, care prezinta, corect, cel mai important eveniment al zilei: Partidele din coalitie nu au reusit sa depaseasca impasul politic in care au intrat odata cu demiterea ministrului de interne Dan Nica. Presedintele Traian Basescu propune doua solutii pentru depasirea crizei politice: desemnarea unui independent sau a unui reprezentant al opozitie la conducerea ministerului de interne.

Anunțuri

One Response to TVR se face ca nu stie care-i „Tema Zilei”. Catalin Avamescu acuza cenzura.

  1. IONUT spune:

    Ce va mirati asa? Televiziunea Nationala nu stiati ca e fieful PSD-istilor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: