Sanctiune pentru „droguri la liber si prostitutie” de pe Antena3

Fotografie decupata cu stricta respectare a rigorilor jurnalistice ale Antenei3

Fotografie decupata cu stricta respectare a procedeelor "jurnalistice" consacrate la Sinteza Zilei de "intelectualii lui Gâdea"

CNA a sanctionat emisiunea lui Mihai Gâdea Vreti droguri la liber si prostitutie? Presedintele vrea! O fi bine? dupa ce a fost sesizat de Administratia Prezidentiale. Mediafax: Antena 3, reclamata la CNA pentru o informaţie „mincinoasă” despre Traian Băsescu

UPDATE

Decizia CNA, publicata pe site-ul institutiei, impune postului sa afiseze pe ecran sanctiunea:

„Vă atenţionăm că, potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 52/2003, aveţi obligaţia de a transmite în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor şi vizual, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri, următorul text:

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul ANTENA 3 cu amendă de 2.500 lei, întrucât, prin titluri precum”Vreţi droguri la liber şi prostituţie?„/”Preşedintele vrea! O fi bine?” afişate pe ecran, în emisiunea „Sinteza zilei” din 22 septembrie 2009, Preşedintelui României i-a fost atribuită o intenţie fermă în ceea ce priveşte legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei în România, fapt neadevărat.

În realitate, propunerea din Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice vizează posibilitatea”dezincriminării consumului de droguri (nu a traficului!)”.

Legalizarea sexului comercial (nu şi a intermediarilor de servicii sexuale) este propusă ca una dintre posibilele soluţii de control al bolilor cu transmitere sexuală. În acelaşi timp, Raportul avertizează că ”Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efecte nedorite” şi precizează că unele state în care a fost legalizată prostituţia nu au obţinut rezultatele sperate privind reducerea consecinţelor negative şi încep să-şi revizuiască politica.

O astfel de abordare a fost de natură să contravină prevederilor legale privind obligaţia radiodifuzorilor de a asigura informarea publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi de a asigura o distincţie clară între faptele şi opiniile prezentate.”

Potrivit comunicatului de presa (pe care îl puteti citi AICI), sanctiunea face trimitere la doua articole din Legea audiovizualului:
Art.3
Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.
Art.71

În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială şi culturală, trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;
b) asigurarea unei distincţii clare între faptele şi opiniile prezentate;

La Radio Avramescu, Nu i s-a dat, ci i s-a furat… , puteti afla ce contine într-adevar Raportul mitraliat de intelectualii lui Gâdea.

Stirea de pe Mediafax despre acest subiect, Antena 3, amendată cu 2.500 de lei pentru o informaţie incorectă despre Traian Băsescu, contine si un detaliu interesant discutat la CNA.

La Sinteza Zilei (ora 22.07 pe aceasta înregistrare de pe siteul Antenei3), Ciutacu a spus ca în primavara, la emisiunea lui de pe Antena2, Elena Basescu lansase ca balon de incercare tema posibilei legalizari a drogurilor usoare. El sugerat, asadar, un soi de premeditare, ca Elena Basescu fusese folosita pentru testarea acestei teme.

Nu era nimic ne-experimentat si gafat in declaratia domnisoarei Basescu. Ala a fost un pion de încercare, a fost folosita EBA pentru chestia asta, a lansat. Spre surprinderea mea reactiile au fost mai mult pozitive decât negative, foarte multi au iesit apostoli ai liberalismului ca viata la TV si au spus ca pâna la urma fata a ridicat o problema foarte sensibila în discutie, sa nu ne facem ca nu exista.
Victor Ciutacu, 22 septembrie (Sinteza Zilei – Antena3)

Dar lucrurile nu stateau deloc asa, iar Victor Ciutacu o stia foarte bine. In emisiunea respectiva (Vorbe grele), Elena Basescu nu lansase nimic, nu ridicase nicio problema, nu fusese folosita de nimeni pentru lansarea acestei teme.

Subiectul droguri usoare fusese lansat chiar de Ciutacu, nu de EBA. Ciutacu a fost cel care a introdus tema posibilei legalizari a drogurilor usoare si a sinuciderii asistate. Elena Basescu nu a facut atunci decât sa raspunda, hazardat, imprudent, în evidenta necunostinta de cauza, insistentelor (au fost trei-patru întrebari) lui Ciutacu pe un subiect introdus de ziarist, nu de invitat.

De altfel, fragmentul relevant din interviul cu EBA a fost redat chiar în Sinteza Zilei din 22 septembrie (îl puteti urmari la ora 21.45). Aici e un script de pe monitoring media.

Victor Ciutacu: Hai să ajungem la întrebări… deşi puţin timp mai este. Elena, sunt câteva teme, dincolo de temele pe care ţi le-ai ales tu şi vreau să le abordăm şi pe alea. Există câteva teme de dezbatere aprigă în Parlamentul European. Şi o să-ţi dau două dintre ele. Una din ele este legalizarea drogurilor uşoare, care a stârnit o dezbatere incredibilă, se fac petiţii pentru legalizare, se fac petiţii contra legalizării. Şi sinuciderea asistată a celor care sunt bolnavi incurabili şi în numele cărora îşi dau acordul familiile. Care-i părerea ta despre amândouă?
Elena Băsescu
: Atât timp cât eu nu sunt nici parlamentar european, bănuiesc că poziţia mea va fi şi cea a grupului PPE.
Victor Ciutacu
: Dar pot să te întreb care-i părerea ta personală?
Elena Băsescu
: Îţi dau un exemplu. Am fost la şcoală în America un an. În campusurile din America aceste droguri uşoare, marijuana, erau legale.
Victor Ciutacu
: Bun. Tu vei fi parlamentar european.
Elena Băsescu
: Dacă voi ajunge.
Victor Ciutacu
: Care-i opinia Elenei Băsescu înainte de a ajunge parlamentar european? E OK sau nu? Despre marijuana. E OK să le dăm drumul?
Elena Băsescu
: Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât de delicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva… atâta vreme cât nu-mi dau seama ce gust are o ţigară. Dar dacă unele ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă… nu e vorba de ecstasy care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă. Cu ce cred că nu voi fi de acord? Cu sinuciderea asistată. Pentru că atâta timp cât Dumnezeu ţi-a dat viaţa…
Victor Ciutacu
: Şi tu eşti de părere că mai bine stă omul ăla agăţat la un aparat la fire decât…
Elena Băsescu
: Nu. Dar mi se pare că atâta timp cât Dumnezeu ţi-a dat viaţă trebuie să profiţi de asta. E un lucru cu care eu nu sunt de acord. Ţi-am spus părerea mea personală. Nu ştiu părerea grupului popular european.
Victor Ciutacu-EBA, 28 mai 2009 (Vorbe grele, Antena2)

Anunțuri

14 Responses to Sanctiune pentru „droguri la liber si prostitutie” de pe Antena3

 1. IONUT spune:

  Legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare ca in
  Germania ori Olanda este in interesul sanatatii publi
  ce.Acestea exista,atunci de ce sa nu fie controlati,le
  galizati,institutionalizati.Vor fi impotriva homosexua
  lii si lesbienele.

 2. emanuel spune:

  Nu e nicidecum o solutie, nu ar face decat sa duca la agravarea problemelor, dincolo de faptul ca e profund imoral ca statul sa traga profit din exploatarea unor femei.Se poate vorbi de dezincriminarea consumului de droguri (nu si a traficului!) doar in termenii propusi de raportul Comisiei Prezidentiale: pe cei care se drogheaza ii trimiti in centre de reabilitare, nu la puscarie.
  Dar postul asta nu are nicio legatura cu dezbaterea pro si contra droguilor si prostitutiei, doar expune manipularea lui intelectualilor Felix.

 3. robin spune:

  Emanuel, si e profund moral ca traficantii de carne vie/proxenetii, sa traga profit din exploatarea unor femei? Daca prostitutia ar fi legalizata/monitorizata, multe bestii de genul asta si-ar pierde „obiectul muncii”.

  Cit despre bordelul Antene XXX, se stie ca e rau famat, iar „fetitele” de acolo au „boli rusinoase”. Matroana Felix insasi nu e prea multumita in ultima vreme de „prestatia” lor. 🙂

  • emanuel spune:

   Nu, absolut. Nu am sustinut asa ceva. Traficantii de droguri, de carne vie, proxenetii trebuie pedepsiti si mai aspru.
   Tu ce crezi, ca daca s-ar legaliza prostitutia, oamenii onorabili si-ar deschide bordeluri? Va fi tot in mâna crimei organizate, doar ca va plati si niste bani la stat, ca taxa de protectie. Este profund imoral, statul va lua taxe de la proxeneti (care nu se vor mai numi proxeneti, nici intermediari de servicii sexale, ci administratori de stabilimente) in loc sa-i bage in puscarie. Ca doar nu se baga un businessman onorabil intr-o astfel de afacere.
   Am vazut un reportaj facut sub acoperire la Londra printre patronii, fetele si clientii saloanelor de masaj, un domeniu reglementat legal in UK. Rezulta ca mafia albaneaza controla businessul asta in proportie covarsitoare, de 90% cred, toate saloanele erau paravan pentru prostitutie, se facea la greu trafic de carne vie. Doar ca era legal si cu taxe. Revoltator.

   In ceea ce priveste partea a doua a reactiei tale, admit:), prostitutia e legalizata si e la vedere, in vitrina ca in Olanda, pe ecran. Isi platesc oare taxele?

   • robin spune:

    Da, e trista situatia acelor fete, iar statul e neputincios in a le smulge din mediul ala infect. Ma refer la orice stat din lume.Mizeriile de care pomenesti se intimpla pt ca Statul tolereaza, ba chiar uneori e asociat cu segmentul ala „productiv”. Daca ar vrea, ar impune niste reguli de control si limitare a fenomenului. Pina la urma, si probleme asta poate fi ameliorata tot prin educatie, mai ales in mediile sarace.
    Sa nu uitam insa ca multe din fetele din bordeluri ar avea si alte alternative, dar aleg calea cea mai usoara.Ma rog, usoara pt ele.

    Cei care presteaza la Antene XXX isi platesc taxele, dar nu la bugetul statului, din pacate. 🙂

 4. imperialistul spune:

  Hehe, era si timpul sa ii amendeze careva pe mincinosii astia. Pacat ca 2500 de roni nu inseamna nimic. In mod normal, ar fi fost obigati sa isi anunte telespectatorii de ce au fost amendati.

  Robina, legalizarea prostitutiei sau a consumului de droguri nu rezolva nimic. Hai sa legalizam pedofilia pe motiv ca asa i-am tine sub control pe pedofili! 😀 Nu, chiar daca o multime de ‘telectuali sustin prostia asta, nu trebuie sa cedam. Rezista, Robina! 😀

 5. contramanipulare spune:

  Radu Tudor: „Cred că Traian Băsescu face această imensă mizerie dintr-un raţionament pur electoral. Se gândeşte că ar putea ca tinerii care, mă rog, acceptă sau simpatizează, empatizează cu astfel de, de apucături, aş putea să le spun, să-l voteze pe Traian Băsescu, pe ideea Băse e cool.

  Pentru că nu cred că acei tineri care sunt partizanii consumului de droguri uşoare sau a prostituţiei pot să aibă altă evaluare decât faptul că Băse e cool. Nu ştiu nimic despre valoarea intrinsecă, despre ce nevoie are o ţară în legătură cu un preşedinte. Dar ar putea, să zic, să fie compatibili: un tânăr uşor drogat cu droguri uşoare şi preşedintele actual al României, da? Să aibă, cum să spun, imaginaţii comune…

  Atunci când părintele naţiunii, nu, cum se numeşte preşedintele României, mai mult sau mai puţin justificat, spune „copii părinţii voştri nu vă lasă la droguri şi la prostituţie? Vă dă nenea Traian, nici o problemă.” E ca acel mic corupător din faţa blocului care dă copiilor mici să guste din bere, făcând nişte gesturi inconştiente şi atrăgându-i pe acei copii, ducându-i pe o pantă, nu mai spun că e profund anticreştină, dar pe o pantă foarte periculoasă ca şi părinte. Spune „nu vă lasă părinţii voştri cu droguri şi cu fetiţe? Vă dă nenea Traian. Ia de aicea, trage pe nas, ia de aicea o fetiţă. Nenea Traian este bun cu tine.”

 6. contramanipulare spune:

  Mugur Ciuvică: „Sincer nu înţeleg, pentru că scop electoral nu prea văd ce să facă decât dacă chiar s-a pus de acord, cum spuneaţi, cu domnul Cristi Preda care vrea să-i trimită de la 16 ani pe copii la vot, iar domnul Băsescu s-a gândit să-i drogheze întâi ca să voteze oamenii fericiţi, ca după aia oricum îi aşteaptă diverse probleme, după vot. Dar măcar la vot să fie drogaţi, să fie fericiţi când votează la 16 ani.”

 7. IONUT spune:

  Actualmente se reface coalitia 322.Actualii guvernanti
  ai PDL si Presdintele vor trebui sa i-si alature consi
  lieri pe domenii superinteligenti si devotati ideii de a scapa ROMANIA de aceasta criza blestemata.Doar pr
  intr-o relansare economica la standarde internationale
  vom putea demara schimbarea la fata a ROMANIEI.

 8. Heruvymus spune:

  Dl am si eu o sugestie pentru dvs.
  Mircea Badea isi permite cam multe la adresa dvs si sincer, m am simtit jignit, eu, in momentul cand a vorbit despre dvs la emisiunea ” in gura presei” de miercuri.
  Mi se pare normal sa i dati o replica …merita din plin una mancatorul asta de … kebab… isi permite cam mult si nu e decat un maimutoi …

  o zi buna
  Cu respect Heruvymus

 9. blue2403 spune:

  Salut…
  Drept să spun, eu cred că pentru Antena3 ar trebui un premiu pentru întreaga activitate. Un lacăt uriaş… Să fie închis respectivul canal… (şi nu numai)…. pute din ce în ce mai rău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: