Absurdul si negarea realitatii domnesc si în Parlamentul European

parlamentul europeanPe blogul gazduit de site-ul Europei libere, Traian Ungureanu are un text excelent despre o absurda dezbatere din Parlamentul European:  Stînga italiană îşi respectă părinţii. Câteva fragmente:

Votul aliat al parlamentarilor europeni socialişti şi liberali a impus o dezbatere absurdă: libertatea presei în Italia. Discuţia n-avea nici un rost. Nimeni n-are cunoştinţă de restrîngerea libertăţii de expresie individuală sau publică în Italia. Nici un ziar şi nici o televiziune n-au fost închise sau amendate, nici un rînd scris şi nici o vorbă rostită de vreun ziarist italian n-au fost cenzurate, nici un exces, în presa de dreapta sau de stînga, n-a rămas nefolosit. Şi atunci? De unde discuţia şi de unde îngrijorarea care au împins o asemenea dezbatere în Parlamentul European?

Simplu: de nicăieri, atîta vreme cît e vorba de sănătatea presei. Din ura neîmpăcată pentru Primul Ministru Berlusconi, dacă vorbim de intoleranţă politică. Stînga italiană detestă dreapta, în toate formulele ei. Asta poate fi, pînă la un punct, de înţeles. Dar stînga italiană şi, în genere, stînga militantă de oriunde a decretat că e singura opţiune politică admisă, în vreme ce dreapta e un delict, o eroare periculoasă, un „fascism” care trebuie atacat şi îndepărtat cu orice preţ. (…) Veţi recunoaşte aici modelul politicii extremismului leninist: dreapta nu e un adversar ci un inamic de anihilat.

Rezultatul e un „front” hiperactiv şi cuprinzător care se prezintă camuflat în alibiuri etice înălţătoare ( „libertate”, „progres”, „eliberare”) şi pune sub acuzare inamicul de dreapta, sub cele mai grave învinuiri: „dictatură”, „opresiune”, „fascism”. Interesant, Romano Prodi, fost Prim Ministru de stînga, a dat în judecată mai multe ziare şi acest act n-a stîrnit nici o reacţie. Cînd Berlusconi, un Prim Ministru de dreapta, face acelaşi lucru, apare brusc pericolul tiraniei. Morala: stînga are voie pentru că, fiind singura mişcare politică posibilă, nu poate greşi. În acelaşi timp, dreapta, fiind, aşa cum au demonstrat clasicii marxismului, o eroare, nu poate face decît erori, chiar şi atunci cînd face ce a făcut stînga.

În afara tehnologiei media, nu s-a schimbat mare lucru, din 1920 încoace. Adevărul e prima victimă a asaltului stîngist. Berlusconi e un personaj discutabil din atîtea puncte de vedere (viaţa amoroasă, manierele, afacerile) dar libertatea presei e absolut intactă în Italia. Seara, după trista dezbatere mutată din Italia în Parlamentul European, am deschis televizorul. RAI 1, canal de stat italian, invitase în studio un clovn travestit în Berlusconi. În program, 20 de minute de băşcălie şi insulte pe tema Berlusconi tiranul. Curat tiranie! Stînga italiană îşi repectă părinţii. Agitprop-ul leninist e viu, util şi prizat, sub toga de magistrat, la catedra universitară, în presa „liberă” şi în mijlocul vieţii parlamentare „burgheze”.
Traian Ungureanu

Dezbaterile care sfideaza realitatea, legile, regulamentele si adevarul ne sunt familiare. La televizor si in Parlament. Sever Voinescu descrie pe blog atmosfera dementa, abrogarea oricarei reguli în Parlamentul Romaniei în Isarescu este unic!

Ca sa revin la Parlamentul European… aceeasi alianta socialisto-liberala, prin votul dat la Raportul Fava privind inchisorile CIA, rasturna un principiu fundamental care guverneaza justitia în civilizatia occidentala: acela ca acuzatorul este dator sa-si dovedeasca acuzatiile.

In ceea ce priveste România, majoritatea socialisto-liberala stabilea prin vot ca „nicio dovada decisiva nu a fost adusa pentru a contrazice vreuna din alegatiile privind activitatea unor facilitati ale unui centru de detentie secret pe teritoriul romanesc”. Când am vazut pentru prima data Raportul Fava si am ajuns la acest paragraf mi se parea ca se strecurase o greseala. Am revazut textul cu atentie si nu era ceva gresit, în opinia majoritatii europarlamentare, Romania, partea acuzata, era cea care trebuia sa produca dovezile irefutabile ca nu e vinovata, pentru a respinge alegatiile din presa. Justitie de anii ’50.

In ceea ce priveste Polonia, Raportul Fava iesea din sfera securisto-penala si plutea de-a dreptul in fictiune mentionând ca în baza dovezilor indirecte, „nu este posibil sa se recunoasca sau sa se nege ca în Polonia au existat centre secrete de detentie.”

Reclame

3 Responses to Absurdul si negarea realitatii domnesc si în Parlamentul European

  1. turnofftheglory spune:

    Eu pot sustine atunci ca stanga e toxica si lichidarea acestui curent politic e o proritate. 😆 Turnofftheglory „fascistul”.

  2. Tuţă spune:

    De ce nu spune domnul Traian Ungureanu altceva ? Dacă Rusia şi China nu ar avea drept de Veto la O.N.U , ce s-ar întâmpla cu toată stânga mondială nu numai europeană ? De ce nu recunoaşte şi n-o spune d-l Ungureanu că se cheltuesc anual miliarde de dolari sau euro prin campanii duse contra comunismului şi în general a stângii ? Chiar în Parlamentul European se face o campanie grosolană, făţişă şi fără bun simţ contra stângi europene, de care domnul Ungureanu nu spune nimic. Totuşi, un singur lucru nu se recunoaşte, că numai ,,COMUNISMUL,, mai poate face dreptate în acestă lume strâmbă pe care a construit-o ,,CAPITALISMUL,, bazată pe exploatarea omului de către om. Să nu uităm un lucru, că ne naştem egali şi murim egali, oare de ce nu am putea să şi trăim egali ? Dincolo, în viaţa de apoi nu luăm nimic cu noi. ,, La mulţi ani şi la bună vedere,, !

  3. Fed spune:

    Personal am vazut tari facute praf de comunism/socialism. Istoria ar trebui rescrisa si la noi.Dictatura a fost deschisa de Carol al II-lea si nu de cei 1000 de comunisti condusi de Walter Neulander.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: