La Sibiu, câinele de paza al democratiei a atipit

O analiza publicata în primava de Cotidianul, Moguli de provincie: baronii conduc judeţele cu telecomanda în mână, mentiona linistea din presa locala de la Sibiu, un subiect despre care s-a mai pomenit dar care nu stiu sa fi fost investigat în amanunt. Chiar si fragmentul din Cotidianul era vag…

Sibiu – land săsesc
Presa sibiană e dominată de prezenţa primarului oraşului, Klaus Johannis. Liderul Forumului Democrat al Germanilor nu este implicat în afaceri privind media locale, însă acestea în majoritate nu l-au deranjat niciodată cu vreun articol critic în ultimii ani. Explicaţia e simplă: o parte dintre patronii de media locali deţin societăţi care derulează contracte importante cu primăria.

Monitorul de Sibiu scria luna trecuta despre „Cenzura la Primarie” si despre patru purtatori de cuvânt platiti sa apere imaginea edilului sef. La reactiile de la acest articol, un cititor taxeaza însa atitudinea ziarului, care ar fi fost partas în trecut la campania de stiri pozitive: „De citi ani este primar Johanis numai acuma ati observat ca se spune si se scrie numai de bine de primar? Ba chiar ziarul dvs. a contribuit la asta scriind de mai multe ori despre aceleasi „realizari”. Toata presa locala si o buna parte din cea centrala ii cinta in struna orice ar face.”

Anunțuri

One Response to La Sibiu, câinele de paza al democratiei a atipit

  1. victor spune:

    De unde s-ar pàrea cà rezultà cum cà seful statului nu este întâmplàtor precaut cu privire la desemnarea onorabilului în functia de premier …!?!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: