Telejurnalul, audienta în scadere; stirile A3 si TVR, public educat si imbatrânit. Doua analize despre audienta jurnalelor de stiri

La televiziunile generaliste, audientele scad, sustine Adevarul: Principalele emisiuni de ştiri pierd telespectatori

cateva selectii:

„Ştirile prezentate de Andreea Esca la Pro TV au fost urmărite în septembrie, în medie, de 837.000 de telespectatori pe minut la nivel urban, generând un rating de 7,2%. Liderul ştirilor TV avea în aprilie 936.000 de privitori.

Observatorul Antenei 1 suferă şi mai mult. Principala ediţie de ştiri a postului TV era urmărită în aprilie de 644.000 de telespectatori, în timp ce luna trecută doar 446.000 au mai fost interesaţi de informaţiile prezentate de Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă.  Ratingul Observatorului a scăzut de la 5,6%, cât avea în aprilie, la 3,9% în septembrie.

Telejurnalul, în continuă scădere
Din martie, Telejurnalul de la TVR este difuzat de la ora 20.00, iar schimbarea nu-i prieşte.  Audienţele principalei emisiuni de ştiri de la postul public de televiziune sunt în continuă scădere. În primele luni ale anului avea peste 300.000 de telespectatori pe minut, în aprilie scăzuse la 282.000 de persoane, iar în septembrie de-abia mai trecea de 250.000 de oameni.” (…)

„Cei mai educaţi telespectatori se uită la ştirile Antenei 3. Aproximativ 38% din persoanele care au urmărit ştirile de la ora 21 la Antena 3 au studii superioare.
În acelaşi timp, 34% din telespectatorii Telejurnalului TVR au studii de licenţă. Cele două staţii, Antena 3 şi TVR 1, au şi cel mai îmbătrânit public. 41% din telespectatorii de la Antena 3 şi 40% din cei de la postul public au vârste de peste 65 de ani.

Petrisor Obae scrie ca in ziua desemnarii premierului, Antena3 a lAdeuat fata RealiatiiTV: Antena 3 – Realitatea TV, 1,6 la 1,5 rating la desemnarea premierului

//

//


Anunțuri

2 Responses to Telejurnalul, audienta în scadere; stirile A3 si TVR, public educat si imbatrânit. Doua analize despre audienta jurnalelor de stiri

  1. robin spune:

    Din pacate, asta inseamna ca va scadea si numarul celor care se prezinta la vot.

  2. costin spune:

    poate inseamna asta. dar sigur inseamna si ca televiziunea devine usor, usor perimata. eu nu am mai vazut un tv de citiva ani de zile, si multi dintre prietenii mei la fel. Tinerii nu prea mai pierd timpul cu tvul, ci cu internetul iar cind vom creste cu totii, doar ciudatii se vor mai uita la tv :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: