Patronii presei minimalizeaza proiectul unui Cod Deontologic Unic. Spun ca actioneaza deja potrivit propriului Cod. Asa e.

Clubul Roman de Presa – cea mai puternica asociatie a patronilor de presa –  minimalizeaza proiectul unui Cod Deontologic Unic pentru mass-media adoptat de Conventia Organizatiilor de Media. Proiectul presupune infiintarea de catre organizatiile semnatare a unui organism care sa acorde un „Certificat de bune practici jurnalistice”. Toat detaliile sunt pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent.

O stire Mediafax arata ca CRP „salută acest demers”, care ar oferi  „un nou punct de orientare jurnalistilor” si aminteste ca „membrii organizaţiei au acceptat prevederile propriului Cod Deontologic al Ziaristului, adoptat de CRP, şi s-au angajat să acţioneze în virtutea acestuia.” In contextul actual al batjocoririi oricaror standarde jurnalistice chiar de catre „membrii organizatiei”, invocarea de catre CRP a codului propriu si mai ales a „actiunii in virtutea acestuia” e o mostra de tupeu maxim si cinism.Voi ce spuneti?

Update: E demonstrat științific, suntem nașpa rău. Și vrem lege a presei (huh?) (Jurnalismonline.ro)

Anunțuri

4 Responses to Patronii presei minimalizeaza proiectul unui Cod Deontologic Unic. Spun ca actioneaza deja potrivit propriului Cod. Asa e.

 1. n’are, dom’le, nici o valoare cinismu’ asta fara singele pe peretzi al cetepelei…
  sa vie odata prezidentele grivco, si’o sa’i vedem pe giurnalisti sadind panselutze in piatza universitatzii, dupa ce actzioneaza acu’, sub tirania lu’ baselu, precum minerii din 13-15

 2. diacritica spune:

  Noi, consumatorii de limba română folosită de ziarişti, spunem că, indiferent de cine-i făcut codul ăla, el ar trebui să conţină menţiunea că ziaristul este obligat să scrie corect româneşte – căci în mintea ziaristului, pare-se, obligaţia asta nu e implicită.
  http://diacritica.wordpress.com/2009/10/26/deontologia-limbii-ziaristului-roman/

 3. Ginog spune:

  Este foarte bine cum face CRP. Fiecare trebuie sa faca asa cum considera de cuvinta si sa suporte consecintele actiunilor sale, daca vor exista. De ce este nevoie de jurnalisti inregimentati unui cod? In fond este o meserie care se negociaza pe o piata a muncii. La fel medicii, unii inteleg ca exista o deontologie a profesiei, altii doresc spaga. Nu mai victimizati consumatorul, pentru ca are cap si poate judeca si alege. Daca il vom trata ca pe un invalid care nu poate decide tot manipulare se va chema. Poate va intelege mai greu cum e cu manipularea, lupta mea cu mama s-o lamuresc ca isi va primi pensia indiferent de ce spune iRTV a fost crunta dar „am invins” si nu mai am probleme.

 4. Imperialistu' spune:

  Ca in perioada de minunata amintire, 2000-2004.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: