Sa nu prefraudezi!

moise alistar

Asa s-a instaurat (pro)democratia in Scitia Minor

PreFezandarea poporului pentru primirea legii

1. Starul Alistar s-au suit pe Munte. Si un nor a acoperit Muntele. Si l-a acoperit norul sase zile.

2. In ziua a saptea a auzit glasul de tunet al Profesorului Shokat: „Sa nu prefraudezi!”

3. Poporul statea la poala muntelui si isi faurea un dobitoc de aur. Se „indobitocea”. Se uita la RealitateaTV si Antena3. Si a auzit tunete si sunete de trambita. Si a vazut muntele fumegând. Poporul se uita la televizor, era transmisie directa de pe Munte, desi se putea uita pe geam, caci Muntele era aproape.

4. Alistar a coborat de pe munte cu tablele legii updatate cu cea de-a 11-a porunca înscrisa în piatra chiar de Degetul Profesorului Shokat. Poporul delira. Si s-au simtit bine. Si se uitau la televizor. Era (pro)democratie.

Citeste si: Noua arma antibasesciana: prefraudarea ONG-ista

4 Responses to Sa nu prefraudezi!

  1. Emil spune:

    Cu Alistar şi cu al lui „Transparency..” vă dau dreptate întru totul, subscriu.

    Dar ce ne facem tată, cu Agenţia de Monitorizare a Presei, Pro Democraţia şi Centrul de Resurse Juridice, nu prea imi fac impresia Cristian Pîrvulescu şi Mircea Toma că ar fi genul care „pun botul” la campanii mogularde şi alte imbecilităţi suprageneralizatoare aruncate pe piaţa ideilor de caţiva ani.

    Sunt unul dintre cei pe care campaniile Antenelor i-au oripilat efectiv, sau alunecarea Realităţii in ceeace a ajuns acum. În zumzăiala generală şi „ascuţirea luptei de clasă” în care se transformă campania pentru prezidenţiale, riscăm să relativizăm totul, dar chiar totul, şi să acceptăm orice „fraudă morală” – citatul e din gindirea socială a preşedintelui – în numele unui ipotetic proiect măreţ de inginerie socială.

    Cu ce ar fi mai bun unul ca Popovici, despre care Băsescu spunea: „Unde-i crima lui Popoviciu? Că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta e abordarea publică şi cred că e foarte greşită. Problema, dacă există, înţeleg că este în zona legalităţii transferului terenului. Dar de aici până la a blama o investiţie de asemenea dimensiuni este o eroare“ faţă de Voiculescu?

  2. robin spune:

    Hazlie postarea, cum de mi-a scapat? 🙂

    Eu sper ca nu ne vom uita in deshert 40 de ani la emisiuni de genul asta.

    P.S. Cred ca era pre-democratie. 🙂

  3. mihaibeltechi spune:

    SUPERB SCRIS !Aplauzeeeeeee 🙂

  4. Adi spune:

    Supun atentiei dumneavoastra un mic dialog pe care l-am purtat cu un domn pe blogul lui Doc. M-am distrat de minune. Omul mi-a furnizat cu nonsalanta toate datele necesare pentru a-i demonta teoria. Nu citisem HG-urile respective si sincer nu erau in programul meu de lectura. Mai ca era sa cred ONG-urile ce clamau „prefraudarea” pe baza modului de organizare a listelor etc. Ca de obicei diavolul se ascunde in detalii. Da’ cine sta sa studieze detaliile…

    Comentariul lui andrei:
    October 30, 2009

    Nu, nu vor fi liste separate. Vezi in anexele de la HG 1049/2009. O singura lista, fara rubrici separate. Deci, oricat de aiuristic suna acuzatiile de “prefaudare” par a avea totusi un fundament real. Adica, imi e greu sa cred ca e vorba doar de prostie in adoptarea hotararii asteia de guvern

    Comentariul lui Adi:
    November 1, 2009

    Andrei,
    Titlul complet al hotararii la care faci referire este:

    HOTĂRÂRE Nr. 1049 din 23 septembrie 2009
    pentru aprobarea modelului copiei de pe lista electorală permanentă, a modelelor tabelelor electorale şi a modelului declaraţiei pe propria răspundere, care vor fi folosite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009

    si este semnata de:

    PRIM-MINISTRU
    EMIL BOC
    Contrasemnează:
    Viceprim-ministru,
    ministrul administraţiei şi internelor,
    Dan Nica
    Preşedintele Autorităţii
    Electorale Permanente,
    Octavian Opriş

    Bucureşti, 23 septembrie 2009.

    Deci avem de-a face cu o hotarare din 23 septembrie, contrasemnata de Nica, referitoare la alegerile prezidentiale. Decretul prezidential pentru convocarea referendumului este din 22 octombrie.
    Concluziile mele sunt urmatoarele: ori nu esti in stare sa faci niste deductii logice simple atunci cand citesti un text (ca de exemplu ca un act din 23 septembrie ce are ca obiect organizarea alegerilor prezidentiale nu are cum sa faca referire la un referendum al carui decret de convocare va fi promulgat abia in 23 octombrie) ori ca manipulezi cu buna stiinta si in buna traditie a jurnalismului de fictiune. Alegerea iti apartine.

    Comentariul lui andrei:
    November 2, 2009

    Doc, de fapt, titlul hotararii este Hotarare pentru modificarea so completarea Hotararii Guvernului nr. 1049/2009 bla-bla. Este semnata de prim-ministru Emil Boc si contrasemnata de Blaga si Marian Muhulet, pentru presedintele Autoritatii electorale permanente. E datata 23 octombrie 2009 si are numarul 1258. Recunosc ca gresisem eu numarul, dar ai fi putut verifica daca chiar te interesa. Deci “Concluziile mele sunt urmatoarele: ori nu esti in stare sa faci niste deductii logice simple atunci cand citesti un text ori ca manipulezi cu buna stiinta si in buna traditie a jurnalismului de fictiune. Alegerea iti apartine.”

    Comentariul lui Adi:
    November 2, 2009

    Andrei,
    Daca insisti, fie… Ia hotararea 1258/2009 si vei observa ca sunt cerute doua semnaturi separate. Iti reproduc rubricile din capul de tabel de la stanga la dreapta (http://www.legestart.ro/Hotarare-nr-1258-din-2009-%28MzQwOTI3%29.htm):

    Titlu:
    LISTA ELECTORALA PERMANENTA (COPIE)
    folosita la turul I al alegerilor pentru Presedintele Romaniei si la
    referendumul national din data de 22 noiembrie 2009

    – Nr. Crt

    – Semnatura alegatorului pentru alegerea Presedintelui Romaniei

    – Numele si prenumele alegatorului

    – Codul numeric personal

    – Domiciliul (nr.imobil, bloc, apartament)

    – Tipul seria si numarul actului de identitate

    – Semnatura alegatorului pentru referendumul national

    Ce n-ai inteles? Doua semnaturi distincte. Unde e frauda?

    Comentariul lui andrei:
    November 2, 2009

    Ok, sa zicem ca exagerez eu. Totusi, nu se puteau face doua liste?Si scuze pentru ameteala, vina e a mea ca m-am incurcat in numere.

Lasă un comentariu