Crin Antonescu şi UE 2013: o „mică” problemă

Domnului Crin Antonescu îi place să repete, pe cât de des poate, că Uniunea Europeană va obliga toate statele să îşi transforme parlamentele în legislative bicamerale, începând cu 2013, referendumul prezidenţial fiind astfel lovit de nulitate.

Crin Antonescu: Din 2013, toate tarile Uniunii Europene vor avea forme de parlament bicameral. Ceea ce domnul Basescu nu spune oamenilor si nu spun nici prietenii sai, este ca noi riscam sa ne aflam in urmatoarea situatie: sa facem acest referendum acum, sa iasa «DA» pentru parlament unicameral, sa facem niste comitete si comisii, modificam Constitutia, mai facem un referendum sa se pronunte asupra articolului de Constitutie modificat si facem parlament unicameral din 2012. in 2012, facem alegeri si avem parlament unicameral si in 2013, conform reglementarilor UE, facem un nou referendum ca sa modificam Constitutia si sa avem parlament bicameral.

 • Update Anne-Marie Blajan se exprima delicat – Crin Antonescu: Din 2013 toate tarile UE ar trebui sa aiba parlamente bicamerale. Gresit!, pe acest subiect: „Este fortata asertiunea lui Crin Antonescu. UE iti poate cere, la nivel institutional, doar existenta agentiilor care controleaza implementarea aquis-ului, in niciun caz nu iti poate spune cate camere sa aiba parlamentul national. Nu poate face nici macar o recomandare in acest sens.

Nu cunosc nici un astfel de document şi îmi vine greu a crede că UE îşi permite, în actuala configuraţie politic-instituţională a Europei, să dicteze în zone unde nu are competenţe. Cel mult,…

Uniunea Europeană ar putea include în unul din documente o recomandare, ceea ce este cu totul altceva decât o obligaţie. În concluzie, avem numai două posibilităţi: fie nu sunt bine informat şi am fost depăşit de dezvoltarea instituţională a Uniunii, fie domnul Crin Antonescu minte pentru a induce în eroare electoratul român.

Pentru a lămuri această „neînţelegere”, ar fi bine ca mult-trâmbiţatul candidatul al Partidului Naţional Liberal să:

1. numească acele documente oficiale ale Uniunii care obligă statele membre să îşi modeleze legislativul după norme formulate de birocraţia de la Bruxelles. Dacă se poate, cât mai precis posibil – cu secţiune, articol şi paragraf. ;

2. explice alegătorilor români de ce Partidul Naţional Liberal consideră că este normal ca statul român să se organizeze după modele instituţionale stabilite de alţii.

Mulţumesc anticipat, domnule Antonescu.

Anunțuri

8 Responses to Crin Antonescu şi UE 2013: o „mică” problemă

 1. imi pare ca Monica Macovei a lamurit suficient de clar problema la ultima emisiune de la „nasu” http://nikuelektriku.blogspot.com/2009/10/monica-macovei-la-nasu-261009.html

  • contramanipulare spune:

   Doar Romania libera vad ca a atacat, cat de cat, miniciuna lui Antonescu: Liberalii ataca referendumul cu legi UE care nu exista
   Au facut-o simplist, punand fata in fata doua declaratii, una a lui Preda, alta a lui Antonescu, inclinand, prin tilu, balanta spre versiunea lui Preda. Asta se putea face profesionist discutand cu un expert pe teme europene, a carui poztie ar fi cantarit mult mai greu. Pentru asta iti trebuie insa un editor sau un sef la departamentul politic care sa aiba idei, sa-i ceara jurnalistului mai mult. In fine, totusi au facut un efort de a nu prelua pe nemestecate prostia lui Crin si sa-i trecem cu +.

 2. Gabi A spune:

  nu mi se pare deloc deplasata sau eronata afirmatia lui Antonescu si nu vad unde e problema majora. decat Monica Macovei care face lobby pentru votul obligatoriu (intr-o tara democratica nu mi se pare firesc sa impui – cu tenta de usoara dictatura – votul obligatoriu), decat mitomanul si parvenitul de Basescu, decat ahtiatul de putere – Geona, mai bine Antonescu din toate motivele! Gabi A.

 3. Grigore Mihaela spune:

  Inteleg si sutin atitudinea lui Crin cat timp acest referendum este doar o arma de-a lui Basescu pentru a fi votat,din inertie,asociandu-si numele cu referendumul.Se vor cheltui foarte multi bani degeaba,dar cum ar zice unii,la cati bani s-au cheltuit degeaba in cei 5 ani de mandat,mai conteaza acum inca o cheltuiala in plus?

 4. au intrat brigazile rosii…

 5. turnofftheglory spune:

  Sa vezi ce prin alte parti. :mrgreen:

 6. Cu dedicatie din partea Biroului de Informare al Comisiei Europene, raspunsul oficial la intrebarea „E adevarat ca…?”:

  /DE-210208-28-C

  Dear Mr Vigilentul,

  We acknowledge receipt of your message and in answer to your question we would like to tell you, that there is no EU law specifying the number of parliamentary chambers in the national legislature in the EU member states, as this is subject to national laws.

  http://blogulvigilentului.blogspot.com/2009/11/pentru-cei-care-asculta-stirile.html

 7. Imperialistu' spune:

  Bravo, vigilentul! 🙂 Frumos! Daca ai fi facut si un screen, ceva, erai si mai tare.

  Turnofftheglory> Daca iti vine sa crezi, erau o multime de mesaje, scrise unul dupa altul, care contineau „votez Crin Antonescu”. Brigazile internautice ale partidelor politice nici macar nu se mai sinchisesc sa mimeze neimplicarea politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: