Stire tip Realitatea: „Deschide lumea” a început la ora programata, dar telespectatorii au asteptat

Emil Boc a fost în forma vineri seara, la Realitatea TV, când i-a explicat nervos lui Prelipceanu „contradictia logica elementara” a unei stiri care admite si ca o întâlnire (cea dintre Boc si FMI) a început la ora programata, si ca una dintre parti (delegatia FMI) a asteptat.

REALITATEA.NET – Boc se ceartă cu presa pe tema punctualităţii. VEZI VIDEO

Boc are dreptate. O stire este despre un eveniment. Nu ai evenimentul, nu ai stirea. Evenimentul se petrecea daca Boc întârzia. Joi seara, Boc a plecat de la televiziunea lui Prigoana la 18.04… suspans… ajunge sau nu ajunge? Stirea cu „întârzierea” era pe teava. Ghinion pentru RealitateaTV si Antena3… Boc a ajuns la timp. Dar era pacat de stirea fabricata, de munca depusa. Adepti fanatici ai jurnalismului de fictiune, practicat cu credinta ca adevarul nu trebuie niciodata lasat sa stea în calea unei stiri bune, Prelipceanu&Chiriac au dat stirea dupa 22 de ore, la jurnalul din emisiunea „Deschide lumea”.
A intervenit imediat pe telefon Emil Boc pentru ca…, în ciuda unei dezmintiri ferme, postul insista sa sugereze ca premierul ar fi întârziat la întâlnirea cu delegatia FMI.  (Non)stirea tendentioasa si manipulatoare era intitulata „Unde ai fost, Emile?” si era prezentata astfel: „La 5 era preşedinte de partid la taifasuri electorale la ETNO, televiziunea colegului de partid Silviu Prigoană, iar la 6 şi 4 minute muzica de final se auzea eliberator: până la 6 şi jumătate, când trebuia să se transforme la loc în premier şi să negocieze cu delegaţia FMI, mai rămăsese puţin timp. În schimb, avea mult drum de bătut în Bucureşti, la oră de vârf! E complicat să străbaţi oraşul în timp util chiar şi cu girofarul. Emil Boc a ajuns la Guvern până la 18.30, dar tot i-a luat-o FMI-ul înainte.” Dupa care urma reportajul care amintea ca „Slavă Domnului, nu e încă 18.30. Şi, totuşi, FMI-ul ajunse deja!”

Reînvierea glorioasa a (non)stirii
dupa decesul ei prematur si tragic

Povestea „întârzierii” aparuse pe piata inca de joi seara. A decedat prematur caci se nascuse tare debila si fusese lamurita imediat, vineri dimineata, prin acest comunicat de presa, pus pe site-ul guvernului. A reînviat însa la RealitateaTV, in jurnalul de vineri, de la 17. Pentru post nu a contat ca  (non) „stirea” era expirata (întâlnirea dintre Boc si delegatia FMI avusese loc joi la 18.30), nici dezmintirea ferma a guvernului. Caci  Prelipceanu si Chiriac nu permit niciodata adevarului sa stea în calea unei stiri bune.

Dialogul Boc-Prelipceanu e excelent:

BOC: „Intr-o dovadă de dispreţ, nu aţi prezentat punctul de vedere al Guvernului şi încercând să prezentaţi trunchiat ceea că vă convine dumneavoastră pentru a mă denigra. Dumneavoastră aţi prezentat că reprezentanţii FMI l-au aşteptat pe premierul Emil Boc, el fiind plecat la un alt post de televiziune.

PRELIPCEANU: Corect.

BOC: Vreau să ştiţi, domnule Prelipceanu şi întreg postul Realitatea TV, că această manipulare ordinară pe care o practicaţi nu mai ţine cu mine.

PRELIPCEANU: Vă rog să vă stăpâniţi vocabularul, domnule Boc, una la mână şi a doua la mâna, spuneţi-ne unde eraţi.

BOC: Vorbesc cu maximă responsabilitate. Aceste lucruri pot fi verificate.

PRELIPCEANU: Calmati-va, usurel.

BOC: Nu e prima oara cand mintiti.

PRELIPCEANU: Unde ati fost? Vreau sa stiu unde ati fost?

BOC: Întâlnirea, potrivit agendei publice care se află pe site-ul Guvernului, era programată la 18.30 şi exact la 18.30 a început. Nu este adevărat că m-au aşteptat.

PRELIPCEANU: Ati ajuns la câteva minute distanta de la venirea celor de la FMI. Sunt informatii pe care le sustinem în continuare. (…)

PRELIPCEANU: Domnule Boc, stapâniti-va vocabularul, ce Dumnezeu!

BOC: Domnule Prelipceanu, dati-ma în judecata daca nu spun adevarul. Dar când dumneavoastra mintiti, trebuie sa recunoasteti.

PRELIPCEANU: Domnule Boc, ce nu sunteti dumneavoastra atent este ca noi am spus ca dumneavoastra ati fost asteptat de cei de la Fondul Monetar International.

BOC: Nu este adevarat.

PRELIPCEANU: Intâlnirea a început conform programului, dar cei e la FMI v-au asteptat.

BOC: Nu e adevarat ce spuneti.

PRELIPCEANU: Noi spunem în continuare…  corespondentul nostru îmi spune de la guvern, a vazut toate lucrurile acestea si stie cum s-au întâmplat.

BOC: Domnule Prelipceanu., eu sunt persoana publica si am agenda publica precizata. Când vine o persoana sau intra in guvern nu are legatura cu ora de incepere. Unii au venit la sase, altii la sase si un sffert, e treaba domniilor lor cand au venit. Dar ora oficiala a fost 18.30 si întalnirea a început la 18 si 30 minute în prezenta mea. Si de aceea, a introduce în opinia publica ce spuneti dumneavoastra… ca au venit cei de la FMI, dar Boc nu era acolo, era la o alta televiziune este o minciuna ordinara si va descalifica pe dumneavoiastra si pe postul dumneavoastra în masura în care practicati aceasta dezinformare ordinara.

PRELIPCEANU: Tot pentru informare, sa le spunem telespectatoriloe ca sustinem în continuare, pe baza informatiilor pe care le avem de la corespondentul nostru, ca cei de la FMI v-au asteptat. Intalnirea a început la ora programata, dar cei de la FMI v-au asteptat.

BOC: Domnule Prelipceanu…

PRELIPCEANU: Este suficient.

BOC: Va dati seama ca este o contradictie logica?

PRELIPCEANU: Este suficient! Ce Dumnezeu? Gata, ati spus ce s-a intamplat.

BOC: Domnule Prelipceanu. Numai un pic. Nu va dati seama ca sunteti intr-o contradictie logica elementara din moment ce spuneti ca întâlnirea a vut loc la timp, dar l-au asteptat?

PRELIPCEANU: Pentru ca au venit primii, domnule Boc, asta vrem sa spunem. Au venit înaintea dumneavoastra.

BOC: Intalnirea e la 18.30 si poate vina cine vrea, cu trei sau cinci ore înainte.

PRELIPCEANU: Corect. Vedeti ca suntem de acord? Suntem de acord. Gata!

BOC: Dar atunci de ce nu ati prezentat punctul de vedere oficial al Guvernului pe care l-am transmis noi, prin comunicat, astazi? De ce nu ati avut eleganta jurnalistica elementara?

PRELIPCEANU: Pentru ca nu am avut comunicatul dumneavoastra, domnule Boc, nu l-am avut.

BOC: L-ati avut prin reprezentantul dumneavoastra la Guvern, din nou dezinformati prin omisiune opinia publica. Din punctul meu de vedere sunteti un jurnalist de nota patru.

Dupa interventia nervoasa a lui Boc, Realitatea.net si-a facut un titlu de glorie ca a fost admonestata de Boc Tiranul.  Incidentul a fost postat pe net sub titlul: „Boc se cearta cu presa pe tema punctualitatii”. Dar fratii prelipceni nu sunt „presa”. Ei sunt doctori în jurnalism de fictiune, e cu totul alt domeniu decât Presa, e subdomeniu al Manipularii si Dezinformarii. Iar cearta a fost pe tema manipularii facute de Realitatea TV, nu pe „tema punctualitatii”, caci pâna si Prelipceanu recunoscuse ca întâlnirea lui Boc cu delegatia FMI a început la ora la care fusese programata.

Reclame

7 Responses to Stire tip Realitatea: „Deschide lumea” a început la ora programata, dar telespectatorii au asteptat

 1. turnofftheglory spune:

  Trebuie la fiecare minciuna difuzata sa fie raspuns inacel mod. Un prim-ministru chiar interimar, la ora de maxima audienta care iti arata ca minti, sapa sanatos la radacina manipularii.

 2. Liviu Iordache spune:

  Stirea a fost data de Gindul, intr-un fel de prezentare a emisiunii de la Etno, in titlu scriindu-se ca Boc mergea in copilarie cu ratele la pascut, pentru ca in text sa fie giste. Ma rog. Gaselnita asta a fost, ca delegatia fmi a venit mai devreme, Boc „fiind salvat” de ministrii videanu si pogea, dar, evident, intrunirea a inceput la fix. O timpenie sinistra, dar care dovedeste metoda suveica la stiri, dupa ce a fost folosita pentru pierderea urmelor banilor in evaziune fiscala si nu numai. Se vede patentul Vintu, adica…

 3. mihaibeltechi spune:

  Sunt un pacatos, mea culpa ! MEA MAXIMA CULPA !!! Mi-am permis sa repostez integral [cu indicarea sursei] fara a cere acord prealabil al autorului.Exista o cale de impacare ? Sa zicem o palinca de la mama ei ?

 4. Imperialistu' spune:

  Jurnalism de pseudo-elita marca Prelipceanu. Intotdeauna mi s-a parut o non-valoare.

  • contramanipulare spune:

   Iti dai seama, Prelipceanu a lucrat chiar in timpul lansarii EuropaFM cu jurnalisti de mare calibru precum Dan Goanta si Rodica Culcer. Totusi, la TVR, cat a fost Culcer acolo si el era prezentator la stiri, era un om normal, facea interviuri OK.

 5. robin spune:

  Asa e, la inceput(RTV si apoi TVR)Prelipceanu isi facea meseria de jurnalist la cu totul alte standarde. Chiar daca mi se parea cam scortzos pt gustul meu, felul in care isi facea treaba era in limitele obiectivitatii jurnalistice. Apoi, de cind s-a cuplat cu Laura Chiriac, a devenit pe zi ce trece mai penibil.

  Boc a fost tare, CP s-a schimbat la fata, si-a dat seama ca s-a facut de bafta in direct. Astept sa vad daca mai apare miine, sa vad daca e adevarat ca si-a dat demisia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: