Cotidianul, foaia de lupta antibasesciana, are o noua editorialista: Mona Pivniceru

mona-pivniceru-copy2Galeria de comentatori cu dintii muiati in singe basescian incepe sa fie completa la Cotidianul SOV-ului. Politrucul Adrian Paul Iliescu, informatorul Petru Romosan, consilierul traseist Bogdan Teodorescu, seful coruptilor pesedisti Nastase-Zambaccian si, ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, marele fost jurnalist Cornel Nistorescuuuuu. Din aceasta panoplie lipsea, pina de curind, cea de-a treia putere in stat…insasi Justitia.

Omisiunea a fost „reperata” de Cornelul in cautare disperata de noi guri de foc. N-a trebuit sa caute mult. Nimanui nu-i putea scapa prezenta sindicalista, guraliva si impartiala a doamnei care s-a luptat sa rupa de la gura contribuabilului sporurile si majorarile salariale ale magistratilor. Da, ati ghicit, e vorba chiar Mona Piviniceru.

Doamna judecator-lider de sindicat a primit un spatiu generos in foaia de lupta antibasesciana numita „Cotidianul”. Prolificei Mona Pivniceru nu-i ajunge insa un numar, asa incit scrie in serial. Scrie pe parti. Partea I din epopeea „Reforma sistemului judiciar, intre contestare si declin” a fost publicata saptamina trecuta. Nu ne-a atras atentia decit prin lungime si miorlaiala obisnuita fata de starea cumplita in care se afla Justitia si salariile ei.

Partea a II a e mult mai interesanta. Constatam ca

1. doamna Mona Pivniceru scrie cum vorbeste… si

2. Nu stie sa faca nici una nici alta. Mai exact, scrie la fel de agramat cum vorbeste.

Va las sa cititi singuri. Daca ati inteles ceva, spuneti ce.

Dar cum rămâne cu cetăţeanul? Mai este acesta raţiunea singulară, măsura tuturor lucrurilor, în numele căruia se organizează societatea şi chiar sistemul judiciar în sine? Este de ajuns doar să îl invocăm, să îi cerem sprijinul în a critica ori folosi nemulţumirile acumulate în a reglementa după cum se doreşte drepturi şi situaţii juridice ale altora, ori trebuie în respectul drepturilor pe care trebuie să şi le exercite să se realizeze translaţia spre efectivitatea lor, aşa încât să se producă o substituţie importantă între a contesta dreptul altora şi realizarea dreptului propriu?
Mona Pivniceru

Reclame

6 Responses to Cotidianul, foaia de lupta antibasesciana, are o noua editorialista: Mona Pivniceru

 1. zet spune:

  Ce am inteles? Urmatoarele: Simptomatic, idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse… etc etc… google pt restul.

 2. gabriela spune:

  cred ca s-ar intelege f.bine cu iliescu!vorbesc aceiasi limba de lemn.astia doi ar putea sa o tina tot asa de dimineata pana seara, si la sfarsitul dialogului sa constate ca au avut amandoi dreptate fara sa spuna nimic!

 3. dom’le, jur, as citi cu mai mare placere editorialu’ din scinteia, originala, din ziua congresului IX pcr !

 4. mihai spune:

  Mama, ce erudita! Pute a Spiru Haret

 5. Riddick spune:

  Degradarea totală a fițuicii nistores(c)tiene avea nevoie de un reper bine definit.

 6. amanda13 spune:

  vai de noi! mi-e scarba!

  am zis ca nu mai e vreme de metafore si ca trebuie sa se mai dezmeticeasca lumea. asa ca am pus pe blog manifestul asta, poate ne ajuti sa-l raspandim:

  http://alexaionescu.wordpress.com/2009/12/02/romania-trezeste-te-manifest/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: