Cristian Ghinea despre autopropunerea europarlamentarului de Bollywood, Adrian Severin

In România libera, Cristian Ghinea scrie serios despre  Candidatura domnului Severin, un scenariu pe care noi l-am catalogat ca fiind ridicol si previzibil ca un film indian.Uitati câteva fragmente:

Nu spun acum ca Severin nu are dreptul la aceste opinii. Dimpotriva, este liber sa gandeasca si sa scrie ce doreste, dar, daca ar fi consecvent cu sine insusi, atunci logica ar fi urmatoarea: Basescu e tiran, deci Romania e o tiranie, atunci eu, Severin, ar trebui sa fiu disident si sa cer ajutorul Europei, nu sa ma autopropun pentru functii de reprezentare (cum as putea reprezenta Europa care vrea sa le ofere modele tarilor autoritariste cand eu insumi provin dintr-o dictatura acceptata in Europa?). Asa e viata: nu poti sa fii si carierist, si disident, trebuie la un moment dat sa alegi.

Mai grav insa este ca insusi Cristian Diaconescu, fost ministru PSD de Externe, a declarat: „Un astfel de post presupune un angajament statal. Poate fi sprijinit un demers sau altul, dar nimeni nu o poate face in nume personal. Deci este exclusa, in opinia mea, o astfel de discutie in acest moment” (declaratie pentru Gandul). Fie omul pe Externe al PSD nu a fost informat de Adrian Severin ca urmeaza sa candideze, fie a fost informat si a ales sa-i puna o piedica serioasa. Oricum ar fi, incapacitatea lui Severin de a obtine sprijin macar din partea propriului partid, in afara delegatiei PSD la Bruxelles pe care o conduce, spune multe despre stilul sau de creare a aliantelor.
Cristian Ghinea

Citeste si: Un candidat mitic; despre capacitatea de mistificare a lui Adrian Severin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: