Reactie oficiala SUA la manevrele paramericane din presa mogula

Ambasadorul SUA la Bucuresti, MArk Gittenstein a transmis un comunicat prin care cere presei „sa actioneze in mod responsabil” si reaminteste ca „guvernul SUA nu sustine vreun candidat anume” în alegerile prezidentiale.

Guvernul SUA nu sustine vreun candidat anume pentru functia de presedinte al Romaniei si nicio agentie a Guvernului SUA nu desfasoara actiuni care sa influenteze cursa prezidentiala. Fac apel la mass-media sa actioneze in mod responsabil si sa prezinte  realitatea in mod corect. Fac apel la cetatenii Romaniei sa ii analizeze pe toti candidatii si sa voteze in cunostinta de cauza in ziua alegerilor.
Mark Gittenstein

Codianul si politicieni ai PSD si PNL (Norica Nicolai) au aberat zilele acestea cum ca cele doua carti aparute in SUA ar fi „torpile” ale administratiei Obama contra lui Basescu.

Cele doua carti sunt „Pradarea Romaniei”, scrisa de Victor Gaetan, catalogat drept „omul lui Iliescu in SUA” chiar de catre Mugur Ciuvica, si „Basescu-Rusinea Romaniei” (scrisa sub pseudonim si promovata contracost de o firma de PR si de un blog, americansagainstcorruption, inregistrat de cei care au clonat  siteul de campanie al lui Basescu.

Gardianul a descoperit ca „blogul american are in spate acelasi sponsor, aceeasi adresa, precum si alte elemente de identificare identice cu entitatea care a clonat pentru a doua oara site-ul de campanie al lui Traian Basescu, infiintând domeniul http://www.traianbasescu.org. Daca site-ul clona care parodiaza mesajele de campanie ale lui Traian Basescu a fost infiintat pe data de 2 noiembrie, blogul care promoveaza cartea „Basescu: Rusinea României” a fost infiintat pe data de 1 noiembrie. Asa cum am aratat, http://www.traianbasescu.org, care se pare ca are in spate aceiasi oameni care au infiintat domeniul http://www.americansagainstcorruption.org, au detinut si domeniul http://www.traianbasescu.ro, recuperat in cele din urma de oamenii presedintelui. Reamintim ca liderul PSD Mircea Geoana, considerat principalul contracandidat al lui Traian Basescu in cursa prezidentiala, a inregistrat, la data de 25 mai 2004, prin ICI-ROTLD, domeniul http://www.mirceageoana.ro. Acesta este site-ul oficial de campanie al liderului social-democrat. Domeniul se afla pe acelasi cont de Google Analytics cu primul site “clona” http://www.traianbasescu.ro. Astfel, codul google analytics al site-ului http://www.mirceageoana.ro este “UA-10714301-1”, in timp ce codul google analytics al site-ului http://www.traianbasescu.ro este “UA-10714301-2”. Prima parte a codului este numarul de cont, in timp ce ultima cifra reprezinta numarul site-ului inregistrat. Comentariile sunt de prisos.

Anunțuri

One Response to Reactie oficiala SUA la manevrele paramericane din presa mogula

  1. Radu Humor spune:

    Si totusi se pare ca nimic nu-i intamplator, mai ales cand este vorba de unchiul Sam 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: