Bariera pentru candidati tip Severin si D’Alema

Update Catherine Ashton, laburista britanica, fost secretar de stat la Sanatate si inlocuitoare pentru cateva luni, la Comert, a lui Peter Mendelsson in cadrul Comisiei Europene, pare sa fie preferata pentru functia de Inalt Reprezentant al UE pentru politica externa. Un adaos rautacios…  femeia laburista si-ar face ucenicia in ale diplomatiei la cel mai inalt nivel… Mihai Razvan Ungureanu sau Cristian Diaconescu ar fi fost o lumina fata de doamna. Premierul belgian Herman Van Rompuy ar urma sa-i fie partener, ca presedinte al Consiliului European. Se mai discuta…

Partidul Popular European are, in sfarsit, o pozitie ferma privind criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un comisar european:

Candidatii la postul de comisar trebuie sa nu fi fost in niciun fel asociati unor regimuri opresive si trebuie sa nu fi facut parte din guverne sau miscari politice nedemocratice, ori din guverne sau organizatii care au fost marcate de coruptie.

Documentul integral, in varianta engleza, e aici: FOR A STRONG EUROPEAN COMMISSION

Un articol interesant pe aceasta tema a aparut  in EUObserver astazi, cand se discuta posturile de Presedinte si de Inalt Reprezentant pentru politica externa al Uniunii Europene. Pare vizat Massimo D’Alema,  fost comunist italian si ministru de externe al Italiei, pe care socialistii europeni il doresc „ministru de externe” al UE.

Cred ca Severin ar pica la ambele criterii (dar oricum nu a fost luat in calcul decat in visele domniei sale).

In orice caz, PPE inca isi aduce aminte de înfrângerea suferita în 2004, când italianul Buttiglione a fost respins de catre socialisti pentru ca a refuzat sa-si renege convingerile personale privind homosexualitatea si familia care erau in acord cu doctrina Bisericii Catolice.

Anunțuri

4 Responses to Bariera pentru candidati tip Severin si D’Alema

 1. Liviu Iordache spune:

  Imi pare rau, dar fie si numai amintirea lui Severin in acest context nu are nicio legatura cu realitatea. Intoxicarea la care s-a dedat Severin nu a insemnat absolut nicio secunda ca a fost luat de cineva in seama pentru vreun post. El este un paria in Parlamentul european, dupa ce a calificat drept corupta toata Comsia europeana.

  • contramanipulare spune:

   Liviu, numele lui Severin are un link catre un post de pe acest blog care demonteaza manipularea PSD.

 2. Riddick spune:

  Două marionete fără personalitate. UE începe să miroasă urât.

  • contramanipulare spune:

   Total de acord, acum se cam descompune. Seamana cu aia cu tehnocratii Coalitiei Grivco. Un bun cunoscator al situatiei si cursului negocierilor opina inspirat ca-i ca si cum l-ai pune pe Leonard Orban, cel mai mic divizor (nu numitor) comun, seful Comisiei Europene, in loc sa-l lasi sa stea de paza la xerox ca sa nu vina romanii si bulgarii sa ia hârtia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: