Irealitatea TV, Dictatorul si Comisia Stanomir

Irealitatea TV, 24 noiembrie 2009, ora 12:30, transmisiune în direct de la sediul de campanie PDL, conferinţă a preşedintelui Traian Băsescu; jurnalismul de elită Irealitatea – Caţavencu loveşte din nou: în timp ce transmite declaraţia lui Traian Băsescu, televiziunea SOV afişează de 3-4 ori, timp de vreo 10 secunde, pe întregul ecran, un fragment din Raportul Comisiei Stanomir, mai precis dezavantajele parlamentului unicameral.

– monocameralismul poate fi punctul de plecare al unei tendinţe de tiranie a majorităţii politice.
– o singură cameră poate fi inadecvată în cazul în care intenţia este de a reprezenta, nuanţat, minorităţi politice sau grupuri regionale.
– unicameralismul nu garantează posibilitatea evitării blogajelor de natură constituţională: o a două lectură în camera superioară poate fi salutară, după cum departajarea atribuţiilor între cele două camere poate fi utilă.

Din păcate pentru pseudo-jurnaliştii de la Irealitatea – Sorin Ovidiu Vântu – Caţavencu, unii dintre noi chiar au citit raportul caracterizat de ei, cu dispreţ, drept „o constituţie pentru Zeus”, iar realitatea este cu totul alta decât cea prezentată de ei. Raportul Comisiei Stanomir conţine o serie de propuneri de reformă constituţională, unele dintre ele excluzându-se reciproc, dar toate fiind prezentate cu avantajele şi dezavantajele lor. În ciuda a ceea ce vă spun angajaţii lui Vântu, documentul Comisiei Stanomir nu se mărgineşte la aspectele negative ale unicameralismului, incluzând şi o enumerare a avantajelor pe care le prezintă soluţia unicamerală. Să deschidem la pagina 34:

-soluţia unicamerală este adaptată structurii unui stat unitar, care nu cunoaşte ramificaţia federală;
– din unghiul de vedere al costurilor, ea permite reduce numărului de parlamentari;
– organizarea unicamerală poate da naştere unui proces mult mai rapid de adoptare a legilor, prin eliminarea redundanţelor procedurale;
– unicameralismul este adecvat ideii de unitate a naţiunii. O singură naţiune conduce la ideea instituirii unei singure camere parlamentare;
– în contextul creat de generalizarea Curţilor Constituţionale, controlul acestora din urmă se substituie tipului de cenzură politică rezervat, iniţial, camerelor superioare.

Stimaţi compatrioţi, nu vă încredeţi în televiziuni, folosiţi-vă propriul cap.

P.S. Raportul Comisiei Stanomir se găseşte la această adresă .

Anunțuri

6 Responses to Irealitatea TV, Dictatorul si Comisia Stanomir

 1. Cezar spune:

  Hmmm, bun asa, pai daca avem ambele fete ale monedei ar fi cazul sa le si masuram nu? Mai ales acuma ca referendumul s-a votat.

  Avem deci ca avantaje – reducerea costurilor, viteza de lucru si ca dezavantaje probabilitate crescuta pentru tirania majoritatii (lasand CCR deoparte si la + si la -, ca e alta discutie).

  Acuma cine a fost la scoala poate sa ne raspunda la intrebarile „Cat de important este conceptul de dictatura a majoritatii in orice filosofie politica democratica? Cat de mult s-au chinuit statele democratice pe care le admiram pentru a construi un sistem politic complex in care sa se minimizeze posibilitatea dictaturii majoritatii? Cate state au ca obiectiv politic ‘cel mai mic pret’ pentru democratie si legislatie, respectiv productivitate maxima a fortei de munca si costuri salariale minime?”

  Va multumesc:)

 2. Ce mai spune d-l Iliescu: Antonescu e un politician de factura liberala cu un comportament social-democrat …hmm

  Dupa ce, in urma cu aproape un an, a declarat ca si l-ar dori pe Crin Antonescu in PSD, Ion Iliescu ii pune liderului liberal eticheta de „politician de factura liberala cu un comportament social-democrat” si spune ca marele castig al acestor zile este „autoizolarea lui Basescu”.

  „Il apreciez pe Antonescu si ca persoana, si ca tinuta. E un om inteligent, un politician de factura liberala cu un comportament social-democrat”

  O concluzuie la cele de mai sus….

  Videanu: Bratianu se rasuceste in mormant cand vede ca Iliescu a pus basca pe capul liberalilor

  Astept comentariile liberalilor … 😀

 3. Viorel spune:

  Nu știu dacă ați observat,dar a dispărut din campaniile Realitatea TV tocmai mobilizatoarea campanie intitulata ¨NOI VREM RESPECT¨.
  De ce Realitatea TV nu mai cere respect pentru cetățean ?
  Răspunsul este simplu:AR FI PENIBILI DACĂ AR CONTINUA ȘI SUNT CONȘTIENȚI DE ACEASTA REALITATE.

 4. atitudini spune:

  Pentru doritori, am facut rost de ultimile „postere” din campania „invingem impreuna”.

  Sunt bestiale!

  Felicitari celor de la creatie!

 5. Gabriela spune:

  Dl Iliescu nu se dezminte. Dansul doar simuleaza ca este un democrat. A ramas tot in comunism, pt ca un comunist adevarat renunta la convingerile sale doar cand pleaca „la loc de verdeata”. In final , din caracterizarea tov. Iliescu, am inteles ca Antonescu este un ZERO, deoarece factura liberala o anuleaza pe cea social-democrata. Si are dreptate. Crin este o gogoasa umflata cu aer.

 6. Imperialistu' spune:

  Colegi de la Contramanipulare, poate faceti un entry special cu scandalul patrician al „Basescu a lovit un copil pentru ca a strigat TRAIASCA ILIESCU!”. Pentru inceput, propun linkul nostru, de pe patruped:bun biped:rau, despre noua campanie marca PSD: Basescu a lovit un copil – realitatea sau trucaj?. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: