EvZ: Bunica, „livrată” la ordin pe TV de primarul PNL


Dintr-un articol din Evenimentul zilei:
„Pentru Mariana Istrăţoiu, bunica băiatului pe care l-ar fi lovit Traian Băsescu, ieri a fost cea mai tensionată zi din viaţă. De dimineaţă, femeii i-au cedat nervii şi s-a baricadat în casă împreună cu cei doi nepoţi. Bătrâna a fost literalmente scoasă din casă de primarul liberal al comunei Drajna de Jos, Mihail Gavrilă.

Acesta primise ordin de la partid, de la şefii din organizaţia judeţeană a PNL Prahova, să ajute televiziunea Antena 1 să obţină un interviu de la bunica băiatului. Reporterul Antena 1 Ploieşti l-a sunat pe edil convocându-l în faţa casei bătrânei. Acesta s-a conformat şi, în cinci minute, s-a prezentat la apel. Primarul liberal s-a transformat într-un eficient intermediar pentru jurnalist, obţinând numerele de telefon ale mătuşii copilului şi negociind un interviu cu bătrâna.

Gavrilă a îmbrăţişat-o pe femeie şi a pupat-o pe obraz, în ideea de a o relaxa. Printre altele, acesta a povestit presei că s-a aflat şi el la mitingul electoral din 2004, dar „atunci eram şi noi şi PD-ul de aceeaşi parte a baricadei şi nu îmi aduc aminte să fi văzut ceva”. Singurul eşec notabil al primarului a fost refuzul bunicii şi al unchiului copilului de a furniza adresa din Italia. „Nu ştiu, domne, vă jur că nu ştiu! Liliana (mama lui Bogdan Istrăţoiu – n.r.), fiică-mea, îmi trimite bani la lună, dar pe cuvânt că nu ştiu unde stau”.

„A greşit şi copilul”

Consemnul tăcerii a fost respectat cu sfinţenie şi de unchiul băiatului: „Bă, nu mă mai filmaţi pe ascuns că pun câinii pe voi!”. Bărbatul a fost temperat de primar: „Lasăi, mă, Grigore, că să afle şi lumea ce s-a întâmplat cu copilul ăsta. Să ştie şi românii pe cine aleg”.

În Drajna, Bogdan Istrăţoiu este cunoscut ca fiind un puşti isteţ, dar „ciudăţel”. „E foarte tupeist, domne”, spune o vecină din capătul uliţei. Câţiva a do les cenţi de vârsta lui Bogdan ne povestesc că acesta e un tip popular în sat, dar destul de agasant. S-a mutat la mama lui, care mun ceşte ca menajeră în Italia, în luna iulie a acestui an. Liliana Istrăţoiu locuieşte în Peninsulă de patru ani.

Principala grijă a bunicii şi a unchiului lui Bogdan se rezuma, simplu, ţărăneşte: „Eu nu vreau ca tot scandalul ăsta să-i provoace greutăţi în Italia, la ei, că ştiţi că acolo îi împuşcă pe români pe stradă. Domnul Băsescu nu l-a lovit rău aşa, a greşit şi copilul, o fi greşit şi dânsul că s-a enervat, a fost ceva aşa, de genul dă-te mai încolo”. Întrebată cu cine o să voteze pe 6 decembrie, Mariana Istrăţoiu răspunde simplu: „Cu Băsescu! El e bun!”.

Anunțuri

One Response to EvZ: Bunica, „livrată” la ordin pe TV de primarul PNL

  1. stela spune:

    RUSINE CELOR CARE S-AU PRETAT LA ACEST GEST MIZERABIL. SI-AU IMAGINAT CA VOR SCHIMBA PAAREREA ROMANILOR SI IMPLICIT VOTUL ACESTORA. UN LUCRU E SIGUR, N-AU FACUR DECAT SA NE UMPLE DE SCARBA SI DEZGUST FATA DE ASA ZISA COALITIE „DE BINE” , NE-AU READUS IN MINTE MULTE METODE FOLOSITE DE COMUNISTI, LE-AM TRAIT PE PIELEA NOASTRA ANI DE ZILE, NE-AM SATURAT DE EI , SA FACA BINE SA STEA CUMINTI LA COLTUL LOR , PENTRU CA ROMANIA SA POATA MERGE MAI DEPARTE. DOMNILOR , SE RASCOLESC MORTII REVOLUTIEI SI AI MINERIADELOR IN MORMANT DE CE VOR SA NE BAGE PE GAT. SPER DIN TOT SUFLETUL CA OAMENII SA-SI ADUCA AMINTE DE TOATE SI PE 6 DECEMBRIE SA MERGEM CAT MAI MULTI LA VOT . SUCCES DOMNULE BASESCU . SA VA AJUTE DUMNEZEU SA REUSITI , INTRADEVAR NUMAI CU AJUTORUL ROMANILOR !!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: