Printul inimilor. Geoana, intre Diana si Emil.

Indraznesc o profetie. Curtea Constitutionala îi va curma suferinta lui Geoana cu celeritate.

Decizia va veni rapid, iar Mircea Geoana va fi decuplat de la aparate. Dincolo de „camioanele de probe” ale caror cauciucuri au fost ciuruite de declaratiile stupide ale lui Ponta (cum ca ei au fraudat mai bine decat noi, Ponta a scapat porumbelul), Brontozaurii Curtii vor judeca limpede, rapid, politic. Sunt niste mediocri care au ramas cu capul pe umeri, cu probleme cardiace, putin dornici sa urce alaturi de Sica Orban si Lliviu Dragnea intr-un „montagne russe” neomologat de Oficiul pentru protectia consumatorului si alte „structuri” ale statului.

Politic, au in fata doua optiuni.

Decizia de validare a scrutinului rezolva rapid situatia si da sigur un presedinte – Traian Basescu, in citeva zile. Dupa care Brontozaurii isi vor relua somnul linistit, in speranta de a nu pieri in urma Incalzirii Globale.

Decizia de invalidare a scrutinului conduce spre un nou scrutin, in care, de data aceasta, Mircea Geoana va fi orfan de Johannis, de unguri, de o parte din liberali. Basescu ar avea de data aceasta prima sansa de a reveni la Cotroceni, dar ceva mai tirziu. Si sunt gata sa pariez ca gogomania lui Al Gore cu Incalzirea Globala se va implini in ceea ce-i priveste Brontozaurii Curtii.

Argumentul ca pe 22 decembrie, la terminarea mandatului actualului presedinte, Mircea Geoana, presedinte al Senatului va deveni presedinte interimar pare sa joace in defavoarea lui Basescu. Eu nu cred. Imaginea ar fi de „lovitura de stat”. Am vazut deja emotiile stârnite la Timisoara de defilarea cu drapele rosii in Piata Operei si nimeni nu se joaca cu focul. Valul popular pentru sustinerea lui Traian Basescu va creste, pe masura ce miza a devenit mai mare, sprijinul pentru Basescu a crescut. Sa revenim la judecatorii Curtii.

Cum fiecare specie vrea sa supravietuiasca, iar nu sa se sinucida (Geoana e exceptia care confirma aceasta regula, dar si Crin a intrat in acest tipar), judecatorii Curtii vor decide rapid si vor fi mai bine orientati politic decât a fost Crin intre cele doua tururi (analiza de acum trei saptamani, Dilemele PNL, a lui Dragos Aligica era impecabila).

I-ar oferi lui Mircea Geoana si o iesire onorabila din agonie si ridicol.

Trebuie sa ne punem putin in pielea lui Geoana si sa-l intelegem. Sa admitem ca ar fi fost penibil ca Mircea Geoana sa iasa luni si sa-si recunoasca infrangerea, dupa ce duminica seara topaia de bucurie pe scena (iar in spatele sau Liviu Dragnea era livid), convins probabil, vorba lui Victor Ponta, ca ai lui au fraudat mai mult decat ai lor. Asadar ar fi fost penibil sa se recunoasca infrânt luni, dupa ce a spus duminica „am invins”.

Decizia Curtii ii va da posibilitatea sa iasa cat de cat din penibilul situatiei in care s-a bagat sau in care a fost vârât, dând vina acum pe justitia controlata de Basescu, dar spunând ca trebuie sa respecte decizia institutiilor statului.

Adica nu va fi fost infrant de Basescu. Ci de Sistem. Ca Emil.

El ar fi câstigat si va ramâne presedintele celor cu suflet curat. Cam cum era Diana „printesa inimilor”.

Cine ar fi Dodi Al Fayed si Henri Paul?

Anunțuri

3 Responses to Printul inimilor. Geoana, intre Diana si Emil.

 1. Toriania spune:

  Excelent articol.
  Parerea mea însa este ca Geoana, daca ar fi avut putina demnitate si nu ar fi fost exact cum a spus Ion Ilescu , si-ar fi recunoscut înfrângerea luni dimineata , chiar si dupa manifestarea absolut penibilă, de mascarici , pe care a avut-o duminică seara. Dar, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere! Cred ca toata planeta rade de el . E unicat ! Va figura în cele mai comice faze ale anului, pe plan mondial.
  Si daca ar respecta valorile democratiei pe care o aclama atat (nu numai el, toti aliatii sai) ar avea bunul simt sa respecte numaratoarea voturilor ,sa nu incerce sa incite populatia si sa nu mai creada in trucajul prezentat la ora 21. Chiar nu i-o fi spus nimeni din aliatii sai ca nu erau reale cifrele prezentate de exit-poll?
  Isi bat joc de el si nu se prinde . De ce ?

 2. ionel spune:

  Poza faina,moarte nici acum elucidata.Nume fain.Diana.
  Si daca sa presupunem ca oamenii lui ilici & co din
  institutia de care se vorbeste atata tine cu ei.De unde bani pentru alte alegeri. Poate din salarile si
  averrile lor.

 3. coanda spune:

  excelent!Gioala presedintele inimilor?Vax/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: