Nimic despre „forta violet” in raportul lui Severin, mult (si cu ura) împotriva diasporei

Geoana si Crin atacati energ(et)ic de seful comandoului basescian "Forta violet"

Raportul Institutului Sincai pune responsabilitatea pierderii alegerilor pe umerii lui Mircea Geoana.  Descrie erorile coalitiei Grivco (filmuletul, Timisoara, relaxarea), dar afirma foarte clar:

Eroarea personală a lui Mircea Geoană a fost singura în măsură să întoarcă rezultatul. În absenţa ei, efectul celorlalte erori menţionate mai sus nu ar fi fost de natură să permită reînnoirea mandatului lui Traian Băsescu.

Nimic despre samanismul, ocultismul, atacurile energetice utilizate de echipa de soc Forta violet.
UPDATE: Vad ca si Iliescu se refera la comandoul spiritist care a actionat contra domnului Geoana. O face de pe pozitiile materialismului dialectic si stiintific: Hotnews.ro: Ion Iliescu despre Flacara Violet: Suntem in secolul XXI. Ne intoarcem la Nostradamus?

Mult si foarte critic insa despre votul diasporei in Raportul Institutului Sincai. Inclusiv cu pareri de rau ale lui Severin pentru faptul ca le-a fost acordat drept de vot românilor din afara granitelor:

Dacă, de exemplu, România ar fi preluat modelul ungar şi nu ar fi acordat drept de vot în alegerile parlamentare diasporei, Traian Băsescu nu ar mai fi astăzi preşedinte al României. (…)

Indiferent de trăinicia legăturilor lor cu ţara de origine, membrii diasporei au o cunoaştere limitată şi în mare măsură exterioară a realităţilor, proceselor şi personalităţilor naţionale. De aceea, sunt mai uşor de manipulat. Din atare perspectivă, mai legaţi, mai conştienţi şi mai responsabili faţă de România sunt rezidenţii fără cetăţenie română care trăiesc efectiv aici, suportând direct
şi imediat consecinţele politicii româneşti, plătesc impozite aici, produc aici şi, după caz, creează locuri de muncă aici. Toate acestea sunt argumente pentru ca în cadrul unei viitoare reforme constituţionale să se analizeze condiţiile cerute pentru exercitarea dreptului de vot. Măcar extinderea dreptului de vot la anumite categorii de rezidenţi ar
putea fi promovată.

Ca bonus… Severin despre ONGuri: 

Aspectul ironic al acţiunilor Alianţei pentru Statul de Drept este acela că a fost contestată de cei care în anul 2004 apărau activităţile acesteia împotriva „partidului-stat PSD”, dar care în anul 2009 se aflau în postura de sprijinitori ai lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, cei mai mulţi lideri ai ONG-urilor care în anul 2004 promovau „schimbarea”, în anul 2009 s-au manifestat vehement împotriva celui care în urmă cu cinci ani era prezentat în postura unui nou Mesia pentru România. O atare transformare nu indică, însă, întotdeauna evoluţia convingerilor sau modificarea opţiunilor sub impactul experienţelor concrete, ci fie schimbarea de „patron”, fie schimbarea de agent ca urmare a epuizării credibilităţii celui vechi, fie, poate, nemulţumiri legate de insuficienţa recompensei pentru sprijinul acordat în trecut. (Exemplul Alinei Mungiu este tipic în această privinţă.)

Aspectul pozitiv al dinamicii relaţiei dintre ONG-uri şi partidele politice pare a fi faptul că, încetul cu încetul, compromiţându-se odată cu inevitabila descoperire a complicităţilor cu anumiţi actori politici, organizaţiile civice duplicitare sau cele care au funcţionat ca agenţi electorali deghizaţi ori chiar ca partide deghizate, sunt eliminate din viaţa publică sau marginalizate. Remarcăm astfel un început de dezintoxicare a societăţii civile.

Anunțuri

One Response to Nimic despre „forta violet” in raportul lui Severin, mult (si cu ura) împotriva diasporei

  1. Toriania spune:

    Acest domn Severin mai bine si-ar vedea de treaba acolo,la Parlamentul Europei in loc sa debiteze ineptii in legatura cu dreptul la vot al diasporei si modele imaginate de el. Nici acolo nu face decat sa puna intrebari tampite fara obiect. Taie frunza la caini pe mii de euro.Mai bine ar citi carta drepturilor omului si dupa aceea ar debita tampenii. Atat timp cat eu LUCREZ in strainatate ,sunt cetatean roman cum imi poate ridica dreptul de a vota pentru tara mea ? ROMANII DIN DIASPORA SUNT MAI GREU DE MANIPULAT, pentru ca nu urmaresc tembeliziunile lui voiculescu, sassu si vantu SI SUNT MAI BINE INFORMATI DECAT MULTI DIN TARA. Cu ce este acest severin mai cu mot decat romanii din diaspora,in afara faptului ca ia o gramada de bani stand degeaba ? Nu este departe de starea mintala a sefului sau de partid . Oare se molipseste aceasta boala in PSD ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: