Mircea Marian despre noi specii protejate, ziaristii

Excelent editorialul lui Mircea Marian din Evenimentul zilei, Presa cerşeşte mila lui Boc. Curios cum pe vremea lui Nastase, care nu se sfia sa dea bocanci in gura presei sau ziaristilor neaserviti, nimeni nu spunea ca Nastase incalca libertatea presei sau libertatea de exprimare. Acu’, daca Boc nu sare cu banu’, sa vedeti cum devine inamicul libertatii de exprimare.

În România, ziariştii cer să fie ocrotiţi, de parcă am fi pelicanul creţ, specie pe cale de dispariţie care cuibăreşte în Delta Dunării, alături de Sorin Ovidiu Vîntu. Nu plătim CAS pentru drepturile de autor – o şmecherie ieftină, de care mai beneficiază şi alte categorii defavorizate, printre care avocaţii, artiştii şi fotbaliştii.

De ce un muncitor în construcţii sau o vânzătoare plătesc şi contribuie astfel la sistemul pensiilor de stat, iar noi nu? Pentru că presa este „importantă” pentru ţară, explica, în martie, într-o declaraţie dată celor de la HotNews, Cristian Tudor Popescu. Iar Popescu făcea şi o lungă listă de facilităţi de care ziarele ar urma să beneficieze: la transport, distribuţie şi cheltuieili de deplasare.
Mircea Marian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: