Dan Tapalaga: „Instrumentul numarul unu de terorism social a devenit televiziunea”

Dan Tapalaga are un text excelent despre Mineriadele de astazi. Iata doar un fragment:

Instrumentul numarul unu de terorism social a devenit televiziunea. Ajunse pe mana unor fosti colaboratori ai Securitatii sau particulari cu antecedente penale, televiziunile de stiri au intretinut temele si perpetuat metodele de acum 20 de ani. Ce vedem astazi? Ton isteric, instigare continua, violente verbale, manipulare, demonizarea adversarului, anti-intelectualism declarat sau cultivat de jurnalisti care au scris mai mult decat au citit.

Deschideti televizorul pe Realitatea sau Antena 3 si cititi in paralel textele scrise acum 20 de ani de CTP&tovarasii sai de la Adevarul. Unitate uluitoare de ton, metode si stil. Pana si temele sunt aceleasi. Anti-gazetaria de acum 20 de ani, complicitatea cu raul si stagnarea, ziaristi ultrapopulisti fraternizand cu masele largi populare, lideri de opinie demoland orice gest reformist – nimic nou, totul perfect conservat.

Reclame

One Response to Dan Tapalaga: „Instrumentul numarul unu de terorism social a devenit televiziunea”

 1. tavi spune:

  Cred ca efortul Realitatea TV si Antena 1,2,3 (atentie toate !) de dimineata pina seara este coerent, structurat si cu scop precis.
  Aminteste-ti de eforturile comunismului de a crea omul nou. Aceste emisiuni au un scop clar, acela de a modifica sistemul de valori al oamenilor tineri si a de a potenta sistemul de valori si sensurile existentei unor oameni varstnici sau de varsta medie cu convingeri comuniste.
  Asadar, sunt instrumente ideologice prin care se formeaza si se intretin stari mentale folositoare lor. Sigur ca elementul recognoscibil este dispretul si ura pe care le manifesta pentru cei atacati sau/si fata de preopinenti.
  Atentie caci ne paste ceva rau ! Vezi si declaratia lui Barrosso de ieri ref. la dictaturi.

  Salutari de bine !
  Felicitari !

  Era initial destinat lui Radu Moraru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: