Moţiuni şi revoluţiuni pentru naţiuni

După ce opoziţia condusă de micul Che a eşuat în a transforma evenimentul votării unei moţiuni de cenzură într-o revoluţiune, mulţi au crezut că va cotrobăi după alte căi, mai puţin revoluţionare dar mai eficiente, de a schimba ceva.

Şi cum Guvernul Boc nici el nu s-a spetit în a puncta cu mari realizări, naţiunea a rămas cum era, adică tot aşa.

Dar pentru că vajnica opoziţiune nu mai are inspiraţiune tot la moţiuni se gândeşte, fără să mai pomenească de revoluţiuni. Şi cu aşa inspiraţiune, pusă în oglindă (adică faţă către faţă cu puterea) mai că e clar cine a izbândit.

Nici puterea nu a ieşit prea bine întinsă din ultima scuturătură de scaun, aşa că s-a cam înşirat disciplinată la discuţii şi soluţii la Cotroceni sau prin alte săli. Căci e musai să facă ceva teme pe care FMI i le-a trasat, ca un părinte vigilent la copilul cam chiulău de la cetitul şi scrisul slovelor.

Aşa, puţină cuminţenie, măcar în ultimul ceas. Mai mult chiar, spăşită, mai şi îndură ceva urecheli de la preşedinte acceptând să asculte sfaturi şi gata să spună că va face şi va drege numai să scape doar cu o chelfăneală.

În rest, opoziţiunea tot cu moţiunea, că, de, naţiunea să aibă grijă ea de sine. Doar nu o fi crezut tot natul că ei au fost aleşi să se preocupe cu aşa daravere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: