Tragi-comedie cu sinucidere eşuată la BBCul lui Vântu

Un individ ce se recomanda psiholog (care viețuia prin garsoniera OTV în vremurile bune ale Elodiei) comenta cu madame Chiriac gestul electricianului TVR care s-a aruncat de la balcon peste un parlamentar penelist în timpul moţiunii de cenzură.

Electricianul, care câştiga binişor la televiziunea publică, era nemulţumit că guvernul a redus cu 25% îndemnizaţia de însoţitor de 550 de lei pe care o primea soţia sa ce avea grijă de copilul lor bolnav (pierduse, așadar vreo 150 de lei pe lună). Electricianul, slavă Domnului, a scăpat cu viaţă, şi-şi va putea îngriji soţia şi copilul, dar psihologul Realității îi căina soarta de sinucigaş ratat, care și-a pierdut astfel stima de sine:

E un sentiment al eșecului pe care-l trăiește acest om, al neputinței. Faptul că a eşuat în tentativa lui de suicid face mai degrabă ca imaginea pe care o are despre el să fie una extrem, extrem de deteriorată…

Acum ce să înțelegem, dacă reuşea să se sinucidă îi creştea încrederea în forţele proprii?
–––––––––––––––––––––––
PS: Un text excelent despre asemenea carnasieri jurnaliști și politici a scris Vlad Mixich:
Atleții cruzimii se aruncă peste Crăciunul nostru

UPDATE: Potrivit României libere, indemnizaţia de însoţitor pe care o încasa soţia fusese redusă doar cu 73 de lei.

Ca răspuns al autorităţilor la strigătul lui Sobaru din Parlament: „Aţi luat banii copiilor!”, Isabela Hurjui (şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2) a făcut publică în faţa camerelor tv suma cu care i-a fost diminuată soţiei lui Adrian Sobaru indemnizaţia de însoţitor pentru persoană cu handicap: „de la 534 la 461 lei”, adică 73 de lei. (…)

Am reuşit să stau de vorbă cu unchiul lui Adrian şi am aflat astfel că acesta nu duce o viaţă tocmai confortabilă: „Eu sunt frate cu mama lui. Ea a fost ambalatoare şi având patru copii, nu a avut posibilităţi materiale. Fiindcă mie mi-a murit soţia, acum 10 ani, m-au rugat pe mine să îmi vând casa mea şi cu banii să luăm împreună un apartament în care să locuim împreună. Am pus banii mei, a pus şi Adrian vreo 2000 de dolari şi am cumpărat locul ăsta. Eu stau în camera mea şi le-am lăsat lor să stea în restul: dormitorul şi sufrageria”. Unchiul de 70 de ani al lui Adrian spune că în ultima vreme acesta era mai irascibil: „Se enerva tot mai des din pricina banilor. Îşi dorea foarte mult să-i cumpere soţiei o maşină nouă, să scape de rabla, pe care o are de foarte mulţi ani. O presa pe mama lui să vândă casa pe care o are la Breaza, dar ea n-a vrut. I-a zis că o să o treacă pe numele lu’ ăla micu cu handicap după moartea ei. Soţia lui lucra ca secretară şi nu avea mai mult de 6-8 milioane, ea mai primeşte indemnizaţia de însoţitor de persoană cu handicap şi mai e salariul lui. Nu se ajungeau. Îi mai ajut şi eu să-şi plătească cheltuielile cu 500 lei în fiecare lună, că am pensie 1.000 lei„.


Anunțuri

5 Responses to Tragi-comedie cu sinucidere eşuată la BBCul lui Vântu

 1. […] incearcă deja să îl transforme pe acest nefericit într-o nouă Cristina Anghel .Rog ase vedea AICI “Tragi-comedie cu sinucidere eşuată la BBCul lui Vântu” dar şiAICI “® O sinucidere […]

 2. Liviu Iordache spune:

  Oameni buni, aflati ca la TVR nu s-au facut reduceri absolut deloc, motivul fiind ca au venituri proprii (adica taxa noastra si publicitatea, concurenta neloiala), iar banii de la buget se duc pe transmisiile in eter (ca si cum particularilor le plateste cineva satelitul). Ei bine, exact domnul electrician, meserie la locul de munca, instala 3 lampi in serie si le indrepta cum ii spunea operatorul sau mergea cu lampa dupa el, avea 2500 lei salariu, netaiat, plus 25 la suta spor de vechime, plus vreo 2000 lei ore suplimentare, plus tichete de masa de 170 lei pe luna. Plus indemnizatia de insotitor, singura chestie redusa, cu 73 de lei, ca la toate persoanele cu handicap grav, alaturi de bugetul de cheltuieli (290 lei, dar el nu platea abonament radio-tv, ca era angajat la tvr). Totusi, ne spune si noua cineva de ce 1 milion de bugetari au suferit taieri masive, iar tvr, cu 7 canale inutile, tocatoare de bani, cu al 10-lea rating traieste mai bine decit oricine in tara asta, dupa care mai face un ban facind cascadorii de la 3-4 m (daca nu se lovea de pupitru, era nou-nout, tipa si acum Libertate)???

  • gerula spune:

   Sobaru nu plateste abonament radio-tv, fiind angajat al TVR?!? Fals, eronat… Am un prieten care lucreaza in TVR – cameraman. De la el am aflat ca tuturor angajatilor din TVR li se retine din salariu cota aferenta taxei radio-tv. Nimeni (din Radio si Televiziune) nu este scutit de la plata taxei radio-tv. Am facut aceasta precizare pentru o buna si corecta informare.

 3. Sfarma -Piatra spune:

  Vai de craniile voastre !!!
  V-a luat marinachele mintile la toti(daca ati avut vreodata)!

 4. […] Lidia Popeangă și pe psihologul Realității (tipul cu pată pe față lansat de Dan Diaconescu, despre care am scris recent). Îl căinează pe Vadim… se alege cu dosar penal săracul pentru ultraj, acolo, vezi […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: