Cât de uşor e de înghițit propaganda rusă

Comisia rusă a prezentat ieri Raportul de anchetă al tragediei de la Smolensk, un soi de editorial al Komsomolskaya Pravda scris de Tatiana Anodina, şefă a Comitetului Aviatic Interstatal din Rusia şi muză a fostului premier și kaghebist Evgheni Primakov.

Două publicaţii respectabile, Hotnews şi România liberă, au înghiţit pe nemestecate speculaţiile ruseşti. Căci despre speculaţii este vorba când acuzi exclusiv partea poloneză, presiunile la care ar fi fost supus pilotul pentru a ateriza, fără a prezenta vreo probă concretă, bazându-te pe estimările psihologilor ruși (care sunt renumiți de altfel pentru credibilitatea lor), refuzând în acelaşi timp să abordezi în vreun fel problema prestației controlorilor de trafic ruși.

Hotnews –Tragedia de la Smolensk: Avionul lui Lech Kaczynski a dorit sa aterizeze in ciuda avertismentelor rusesti – raportul final al anchetei. Presedintele „ar fi innebunit” daca se anula aterizarea, nu precizează nicăieri că este vorba despre ancheta întreprinsă de Moscova, doar la final precizează că în decembrie Varşovia ar fi respins raportul preliminar. Nu se mai înțelege nimc.

România liberă merge şi mai departe titrând „CONCLUZII. Comitetul ruso-polonez [????] a încheiat ancheta în cazul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez. Avionul a fost pilotat politic”. România liberă menţionează la final reacţia dură a lui Jaroslav Kacinski, dar dezinformează  vorbind despre comitet ”ruso-polonez”.

Păi… polonezii au respins in decembrie categoric draftul raportului realizat de comitetul rusesc, Tusk și-a întrerupt ieri concediul în străinătate și acum se milogește de Medvedev (Putin îl trimisese la Anodina, căci comisia care a realizat raportul este ”independentă”) să nu cumva să fie stricată minunata prietenie polono/rusă înfiripată după moartea lui Lech Kacinski.

Anunțuri

4 Responses to Cât de uşor e de înghițit propaganda rusă

 1. Riddick spune:

  Se vede că este capital german la R.L.

  Pour les connoisseurs…

 2. GMT spune:

  Raportul Rusiei despre Smolensk “este o bătaie de joc”

  Raportul prezentat astăzi de comisia rusă de investigaţii privind cauzele tragediei de la Smolensk este “o bătaie de joc la adresa Poloniei”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, şef al formaţiunii conservatoare PiS şi frate al preşedintelui Lech Kaczynski, pierit în dezastrul de anul trecut.

  Jaroslaw Kaczynski l-a acuzat pe premierul liberal Donald Tusk că nu a luat nicio măsură serioasă privind implicarea Poloniei în anchetă şi astfel Polonia se confruntă acum cu “un raport care dă vina exclusiv pe piloţii polonezi, acuzaţii unilaterale şi nejustificate, deoarece raportul este bazat pe speculaţii.”

  PiS va propune Parlamentului o rezoluţie care să respingă concluziile raportului comisiei ruseşti.

  Citiţi şi
  Spui “Doamne Isuse”, şi ei aud “la dracu” (Romuald Szeremietiew)
  Dezvăluiri despre Smolensk. Jaroslaw Kacyznski: “Voi face totul ca să lămuresc cauzele dezastrului”

 3. […] Iar mass-media mondială, în slugărnicia ei tradiţională faţă de orice vine de la ruşi, şi până şi România noastră Liberă, au trâmbiţat la unison ceea ce li s-a dat să trâmbiteze. Raportul Anodinei era, aşadar, […]

 4. un golan spune:

  Raportul rusesc seamana cu cele romanesti , efectuate in urma catastrofelor aviatice de la Visina si Balotesti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: