Ce-a patit Ion Cristoiu?

Ura anti-Băsescu naşte monştri, a scris Ion Cristoiu azi dimineata in Jurnalul national.

Alianţa anti-Băsescu dintre doi moguli de presă nu demult duşmani de moarte, vânându-se reciproc cu armamentul mediatic din dotare: Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu. Primele semne ale acestei înţelegeri, despre care nu putem spune dacă e una oficială sau una doar din priviri, au apă­rut în abordarea a ceea ce s-a numit Scanda­lul DGIPI-Băneasa-Ioana Băsescu. Vâr­fu­ri­le de lance ale trusturilor patronate de cei doi moguli – Realitatea TV şi Antena 3 – au abordat scandalul nu numai de pe o po­zi­ţie de o identitate absolută, dar şi apelând la aceeaşi invitaţi şi la aceleaşi documen­te. Autorul dezvăluirilor despre casa fiicei lui Traian Băsescu – jurnalistul Sorin Roş­ca Stănescu – a făcut naveta în­tre cele do­uă posturi, ajungând uneori să-l vedem când pe un post, când pe ce­lă­lalt. Distinse personalităţi precum Mugur Ciuvică şi Bogdan Teodorescu au fost îm­pru­mutate reciproc de Realitatea TV şi Antena 3. Până mai ieri duşmane, ur­mând relaţia  dintre patroni, în buna tra­di­ţie a feudalismului dâmboviţean, cele două televiziuni au început să se citeze reciproc.

Existenţa acestei alianţe nescrise şi-a găsit însă o spectaculoasă confirmare în cazul Gigi Becali. Şi în acest caz, abordarea a fost identi­că. Schimbul reciproc de invitaţi a atins un caracter halucinant. După ce a prestat la Antena 3, avocatul Gheorghe Mateuţ a dat fuga la Realitatea TV pentru a spune aceleaşi lucruri. Nicoleta Savin, jurnalista de casă a Latifundiarului, prezentată in­co­rect drept jurna­listă independentă, a făcut drumul invers. Navete între cele do­uă posturi au făcut şi neamurile lui Gigi Becali. Unite în cuget şi simţire, cele două posturi, Realitatea TV şi Antena 3, au purces la instituirea unei justiţii paralele justiţiei statului de drept, nu prea diferită de cea practicată de Latifundiar. (…)

Una e însă să-l critici pe Traian Băsescu, şi alta e însă să fii complice, prin tăcere, la folosirea unor mijloace incorecte din punct de vedere profesio­nal pentru a-l răsturna pe Traian Băsescu. Nu numai pentru că a folosi în bătălia cu Traian Băsescu mijloacele incorecte folosite de acesta mi se pare de neconceput, dar şi pentru că ura faţă de Traian Băsescu poate naşte monştri. Cum ar fi, de exemplu, crearea unui precedent extrem de periculos pentru statul nostru de drept. Cel de punere la îndoială a Poliţiei, Parchetului, Justiţiei în îndeplinirea mandatului lor de aplicare a legii. Pălăvrăgim de ani buni despre înlăturarea presiunii politice asupra justiţiei. Nu ştim dacă această presiune a fost sau nu înlăturată. Ştim însă că ea e pe cale să fie înlocuită sau dublată de presiunea mediatică asupra justiţiei.
Ion Cristoiu

Dupa-amiaza a revenit: Din nou despre Gigi Becali

Gigi Becali prezintă un pericol public tocmai prin ipostaza sa de personalitate vizibilă mediatic. Să nu uităm că însuşi Gigi Becali s-a lăudat la toate televiziunile că şi-a făcut dreptate singur.
Ion Cristoiu

Semne de infighting in gherila lui Voiculescu mai aparusera, ultima oara intr-un PS dintr-o postare a combatantului revolutionar ciutac:

P.S. Un fost făcător de gazete de succes din anii 90, care se ascundea când șeful statului mă suduia din Salonul Prezidențial al Aeroportului Otopeni ca să nu se facă ediție specială pe Antena 3, astăzi retras (conform propriilor afirmații) din emisiunile politice ale trustului patronat de un lider de partid aflat la guvernare, spunea scârbit, seara trecută, că “numai frustratii de la Apaca – care n-au unde scrie – scriu pe blog”. După tonomat, merge și frustrat, dar deocamdată sunt al dracului de actual. Cât Dumnezeu o să mai fiu…
Victor Ciutacu

3 Responses to Ce-a patit Ion Cristoiu?

  1. turnofftheglory spune:

    Dau militaria jos din pod.Gata cu gargara ieftina, gata cu vrajeala, gata cu vrajitorul de rating.

    De astazi cetateanul Turnofftheglory scoate din grila de programe TV Realitatea, Antenele mamii lor posturile lor de radio, ziare, jurnale si bloguri de cocalari ai rahatului pe ventilator.

    Astazi 6 aprilie ora 9.40 p.m. nu mai gust streaming online, blog cu nimeni din trusturile ciutacilor si nema link, citate si alte asemenea.Vreti cacat la TV in fiecare zi?Vreti ca Nastase sa imi vorbeasca de arestarea lui Ciuvica?Sa imi vina porcul Paunescu si sa imi vorbeasca de justitie?

    Gata.

    Nu imi pasa ca Patrasconiu, Rogozanu si Cristoiu schimba foaia.Nu vreau sa mai aud cum clickul meu il imbogateste pe SOV si Felix si ii da de mancare lui Gadea.Sa crape.Daca se poate un minus de 40 000 de telespectatori la Realitatea in primetime se poate si minus 100 000.

    Facem leapsa?

  2. niku elektriku spune:

    canutza om sucit asta, ca cristoiu nu poci sa’i zic, se dovedeste, oricit ne’ar dispera, mai ziarist decit somitatzilii hurezene… a simtzit ca, daca’ar continua sa’l injure in acelasi fel pe basel, ar deveni insignifiant stind la coada latrailor…

  3. Domnul Cristoiu m-a dezamagit total.L-am crezut om serios si corect.Ce rau imi pare!…

Lasă un comentariu