PSD implineste punct cu punct „planul fraudarii” descris de Evenimentul Zilei pe 20 noiembrie

PSD se straduie din rasputeri sa implineasca cele scrise pe 20 noiembrie în Evenimentu Zilei de Florin Ciornei.
Viorel Hrebenciuc se pregăteşte să strige: „Hoţii!”

Uitati doar un fragment:

„Strategia electorală pentru turul al doilea, concepută de stafful lui Mircea Geoană, se bazează pe reclamarea fraudării masive a votului de către Traian Băsescu, susţin surse din PSD. Strategia are ca scop declanşarea unui „tsunami” emoţional defavorabil lui Băsescu, asemănător celui din 2004 împotriva lui Năstase.

„Creierul” operaţiunii „Fraudarea” este Viorel Hrebenciuc, şeful campaniei lui Geoană. El o dirijează alături de adjuncţii săi Dan Nica, Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie. Aceştia sunt, de altfel, şi principalii „comunicatori PSD”, lideri autori za ţi să răspândească în media mesajele despre presupusa fraudă pregătită de PDL.

Detaliile planului

Conform planului PSD, reclamaţiile privind „furarea alegerilor” trebuie fundamentate pe neconcordanţa dintre exitpolluri şi rezultatele numărătorii BEC, dar şi pe „filmări” înscenate de Vanghelie şi realizate de Antenele lui Voiculescu.

Pilonii media prin care va fi derulată operaţiunea „Fraudarea”, susţin surse din stafful PSD, sunt televizunile celor doi moguli care îl sprijină pe Geoană. Exit-pollurile sunt realizate de INSOMAR şi CCSB, institute controlate tot de Vîntu, respectiv Voiculescu.

Ideea este ca ele să fie „aranjate” astfel încât seara, la închiderea urnelor, scorurile lui Băsescu şi Geoană să fie aproape egale, „confirmând” astfel sondajele de campanie care, prin „umflarea” procentelor lui Geoană, au acreditat ideea că cei doi „sunt umăr la umăr”. Iar a doua zi, când realitatea numărătorii ar urma să arate o diferenţă în favoarea lui Băsescu, Mircea Geoană şi liderii PSD vor putea astfel să reclame „frauda de proporţii”.

Nu ar fi prima dată când s-ar folosi ideea exit-pollurilor „aranjate”. La parlamentarele din 2008, cele INSOMAR şi CCSB au anunţat estimări identice care „asigurau” că PSD are 5% peste PDL. Numărătoarea a contrazis cele două institute pentru că PSD şi PDL au obţinut acelaşi scor.

Din acelaşi plan au făcut parte şi recentele acuzaţii ale lui Hrebenciuc despre fraudarea alegerilor toamna trecută, favorizată de Miron Mitrea, care nu ar mai fi făcut numărătoarea paralelă a voturilor la PSD. Pentru a face mai credibile acuzaţiile privind presupusa fraudare, stafful PSD ia în calcul şi alte idei.

Reclamarea faptului că la secţiile din străinătate nu au existat diplomaţi sau că, la secţiile speciale, paza nu a fost asigurată când s-au transportat buletinele ori acuzaţii de turism electoral din Giurgiu în Bulgaria sau din Arad în Ungaria.

Potrivit unor surse din stafful PSD, sunt luate în calcul mai multe idei pentru regizarea anumitor acţiuni. Marian Vanghelie, susţin aceştia, intenţionează să pregătească „o trupă de şoc”, în culori portocalii şi cu însemnele PDL, care să facă tursim cu autocarul şi pe care să o filmeze pentru a avea astfel „proba” furtului.”

3 Responses to PSD implineste punct cu punct „planul fraudarii” descris de Evenimentul Zilei pe 20 noiembrie

  1. cipistan spune:

    genial articolul.
    au batut-o si pe mama omida care spunea ca vom avea un presedinte tanar si frumos. frumos e dar cu tanar nu a nimerit-o.
    inca odata D-zeu le-a dat o lectie lichelelor in frunte cu hrebenciuc. cat despre geoana, e prea mic(sa nu zic prostanac) intr-un razboi atat de mare.

  2. Adrian C spune:

    cat am putu sa rad la „giff”-ul cu geoana. O Doamne rad in continuare..

  3. turnofftheglory spune:

    …si l-am prins cu rata in gura si cu oul in buzunar.

Lasă un comentariu