Sedinte de spiritism la Timisoara

Ieri eram revoltat de declaratia lui Radu Sârbu (nu el semna privatizarea Petromidia?) despre protocolul semnat cu Crin si Geoana: „Prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu.” Am trimis-o prin sms unui prieten, vechi sustinator taranist. Acesta mi-a raspuns imediat: „Asa o fi. Seniorul ii asteapta sa ii duca o copie.”

Teribil… Geoana, Crin, Radu Sarbu, Ciuhandu…  trimit in ridicol, voluntar sau involuntar, tot ce ating.  Cu exceptia lui Geoana, imi pare ca  atunci când sunt impreuna sunt mai ridicoli decat separat. De ce nu au facut sedinta de spiritism la Sibiu?

Avea dreptate Rogozanu:
„S-au jucat de-a politica atît cît i-au dus capul. Iată că lucrurile au explodat măcar puţin. Pentru că s-au jucat în puţinele locuri româneşti “cu reacţie”.

De ce să te duci la Timişoara? Nu te joci cu un simbol, oricît de clar ar fi că nu mai e PSD-ul un urmaş PCR sau orice ar fi zis Coposu nu ştiu cînd. Dar e 1 decembrie, se fac acum 20 de ani în cîteva zile de la revoltele din 16 decembrie. Şi, iarăşi, trebuie să fii puţin iresponsabil să faci joaca de-a unirea României cu pesedişti, penelişti, ţărănişti. Dar Johannis, Antonescu şi Geoană au comis un păcat omniprezent în spaţiul nostru public. Au crezut că forţa voturilor pe care le-au obţinut este ceva numai bun de folosit pentru abuz. Şi-au luat nişte pumni simbolici în figură: timişorenii nu pot fi folosiţi, aceasta este mesajul. Să foloseşti electoratul astfel este inadmisibil. (…)

Faceţi ce ştiţi mai bine, duceţi-vă la Alba, pupaţi mîinile preoţilor, rînjiţi cu mici printre dinţi. Dar atît, frate. impresia mea, văzîndu-i dimineaţă pe cei trei Johannis, Antonescu, Geoană, cum jubilau şi vorbeau despre împăcare şi voie bună, a fost că s-au îmbătat deja cu procentele anunţate de institutele de sondaj şi cu voturile obţinute la primul tur.”

Din nou trebuie sa-i dau dreptate lui Costi Rogozani, dar asta.

6 Responses to Sedinte de spiritism la Timisoara

  1. Liviu Iordache spune:

    Este mare pacat ca nu avem imagini de la iesirea pe usa din dos a celor 3 de la Opera. Acea iesire este prin magazia de decoruri, un culoar intunecos, pe care te lovesti de diverse elemente vechi de decor (eu, de pilda, m-am lovit de niste elemente din decorul la Nabucco…), te umpli de paianjeni, pentru ca usa da departe de Piata (cea de la actori poate fi vazuta), duce inspre hotelul conti. Au iesit ca niste sobolani, intr-o situatie de umilinta suprema! Pina si ceausescu a plecat demn, cu helicopterul. Probabil ar fi facut la fel, dar pe opera nu poate ateriza, iar piata era ocupata…

  2. PETITparis spune:

    ASEARA LA TELEVIZIUNEA FRANCEZA UN DOCUMENTAR:

    Kapitalisme – notre recette secrète
    À travers le retour imaginaire au pays, vingt ans après sa mort, de Ceausescu, un portrait au vitriol de l’oligarchie roumaine.

    Quelle serait la réaction du “génie des Carpates” si, vingt ans après son exécution, il revenait hanter la Roumanie ? Il retrouverait ses proches là où il les avait laissés, au sommet du pouvoir réel, sinon officiel : celui que confère l’argent. Car certains des plus gros capitalistes d’aujourd’hui sont les apparatchiks d’hier. Et, s’il existe quelques millionnaires dépourvus de liens directs avec l’ancien régime, tous doivent leur fortune au système hérité de l’ère Ceausescu : un capitalisme gonflé au népotisme, à la corruption, à l’absence de contrôle public. En contrepoint des hallucinations du vieux dictateur, Alexandru Solomon dresse le portrait haut en couleur des oligarques de la Roumanie actuelle, en une sorte de Who’s Who du grand business, désormais communautaire.

    VIZIONATI SI VOI

    http://plus7.arte.tv/fr/1697660,CmC=2956902,scheduleId=2927892.html

  3. Daniel Paun spune:

    Mi-e dor de casa, mi-e dor de Timisoara, mi-e tot mai dor de noi, cei de acum 20 de ani, asa naivi cum eram, mi-e dor de tot ce-nseamna ACASA… INDIFERENT DE EPOCA! Cel mai mult imi lipseste comuniunea aceea unica din noaptea de 20 decembrie 89 din Piata Operei, cand ne dadeam schimbul intr-un fel pentru a asigura continuitatea , fara sa ne gandim la riscuri sau merite sau orice fel de recompense…Si in toate astea si-au permis sa intre cu steagurile lor rosii si sa spuna, citez: ei si ce daca au murit oameni aici, si ce, si ce, au fost prosti, d-aia au murit! Aia n-a fost revolutie, au fost ei prosti c-au murit! (film youtube publicat de Hotnews)…no coment

  4. LOGIC MW LT spune:

    PROBLEMA ESTE CA MULTZI UITA REPEDE . PENTRU CE ATI VOTAT IN 2004…? PENTRU CA SA SCAPATZI DE… CINE??? / CATEVA IMAGINI GASITI AICI http://www.google.com/m?q=PROSTANAC . CITITI SI ASTA http://www.logic.mw.lt

  5. Taranistul Desteptat spune:

    O dedicatie pentru aventurierii care au incercat sa puna laba pe simbolurile sacre ale romanilor: Piata Operei din Timisoara si Seniorul Corneliu Coposu

    CARTARESCU DESPRE GEOANA
    Dupa ce-a scris celebrul pamflet “Baroane!” la adresa lui Adrian Nastase, in 2004, Mircea Cartarescu pare sa revina! De aceasta data, din motive subintelese, doar pe net:
    FUTEVANT PRESEDINTE !?
    Auzisem in copilaria petrecuta la tara despre comportamentul straniu al unui mic uliu soricar: cica zboara ce zboara si numai deodata ce se-opreste-n aer ca prostanacu’ si mimeaza c-ar face dragoste cu vreo vietate nevazuta. Si da din aripi, si se opinteste, pana oboseste! Apoi, multumit, pleaca mai departe la vanatoarea sa de soricei. Taranii, pisicheri si cu un acut simt al observatiei, l-au numit ”Futevant”.
    Acum, daca vad si aud ce se petrece la alegerile prezidentiale pentru turul al doilea, am un acut sentiment de deja vu: Futevant a revenit ON AIR, dupa ce-a mimat ca nu mai face amor cu vietatea rosie numita Iliescu.. Astfel, il vei surprinde pe Futevant cum zboara de colo-colo prin tara, agitandu-se precum rapitoarele cu ochii rosii, dar, fiinta mimetica, pretinde c-ar fi invatat sa dea din aripi si din cioc, ba la stanga, ba la dreapta, precum a vazut el ca da bine la candidatii americani.
    ”Futevant, garantat Vanghelie” poti citi cu mandrie pe afisele de campanie. Sau il vei descoperi pe Futevant cum mustaceste un zambet plin de sine inconjurat din umbra de strasnice rapitoare ceresti si pamantesti precum: Voiculescu, Nastase, Iliescu, Hrebenciuc & co. intonand lozinca ”Invingem impreuna!”. Nimeni dintre papagalii si celelalte pasari mici ale politichiei romanesti nu se-ntreaba cum se poate sa-nvingi alaturi de marii pradatori, cand Futevant nu stie sa prinda decat soricei de camp?!
    Spre bucuria babutelor si a batraneilor amarati, naraviti la vanghelioane si la micul & berea serbarilor campenesti, Futevant are totusi planuri magnifice pentru tara. Abia isi falfaie aripile la cativa metri de pamant, dar viseaza sa zboare in cosmosul mioritic. Promite cate 25.000 euro fiecarui fiu risipitor, caci, ajuns in fruntea bucatelor, va ciordi inmiit impreuna cu haita de rapitoare mari, iar gura nu-l doare. Se fofileaza pe sest la Moscova ca sa–si aduca ofrandele catre Marele Uliu de la Rasarit, doar-doar isi va asigura scaunul prezidential. Se da apoi de trei ori peste cap – mai mimeaza unul din actele care i-au dat renumele – si iute face niscaiva poze la Bucuresti cu vicepresedintele SUA, timp in care americanu’, al dreacu’, tocmai ii spune taios ca Washingtonul nu se baga in miuta noastra mica (amanunt pe care televiziunile mogulilor nu l-au dezvaluit).
    Dar cea mai buna si mai viteaza fapta izbutita de Futevant este, conform propriei declaratii, aceea ca nu si-a dat soacra afara din casa! Era si normal, caci pe numele acesteia figureaza, se zice, conturi grase – prietenii, liliecii din subteranele de partid, stiu de ce.
    Idealul lui de moralitate este insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe, marturiseste. Inexplicabil insa, Futevant prefera sa-nhate lumina de Paste taman de la Teodosie Spagoveanul, cu ocazia bairamului pe care ierarhul cercetat de DNA (pentru luare de mita si multe alte manarii) il face anual pe malul marii. Aici, tre’ sa recunoastem, nu avea loc de-ntors: Iliescu, patriarhul linistii fata cu coruptia, brat la brat cu Nastase, prim-ministrul spagii endemice, i l-au predat pe Teodosie Spagoveanul cu proces verbal lui Futevant pentru vesnica lor primenire – martor le este Mazare, dumnezeul afacerilor dobrogene. A se cerceta in Evanghelia Rusinii Analistilor, versetele dupa Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu.
    Acum un an, cand Futevant a mers cu metroul pentru a doua oara in viata sa de baiat ”umil” din Primaverii, am trait cu totii un moment emotionant, mai ales ca prostanacul a luat trenul in sens invers destinatiei. Tot asa vrea sa duca Romania in sens invers acelor de ceasornic ale istoriei, spre stepele oligarhilor & mogulilor campioni la testele de afacereza pe spinarea noastra. Baiat de general de Securitate, cum stie toata lumea, Futevant ramane fidel celor cativa ani de-acasa ai Scolii de la Baneasa.
    Adept al modelului Adrian Nastase, care vorbeste despre existenta a doua Romanii: una, cea a celor ce-l voteaza pe el, reprezentantul oligarhilor-mogulilor-Moscovei-cartelului coruptilor, si cealalta care NU ii voteaza, Futevant aspira inocent la Cotroceni. De aceea este-n toate cele ce se vad si-n cele ce nu se vad pe televiziunile mogulilor. Astfel incat sunt incredintat ca Futevant va avea o binemeritata sansa ca, intr-una din escapadele ON AIR ale acestor zile, sa-nvete a silabisi la randul sau slagarul urmatorilor cinci ani: ”Mircea Geoana nici nu stii/ Cat de mic incepi sa fii!”. Dar asta este previzibil, caci orice roman de bun-simt nu va vota acest personaj dubios. Numai ca Futevant s-ar putea sa descopere curand – la putina vreme dupa ce va da cu capu-n usa inchisa-n nas de capitanul de nava de la Cotroceni – ce inseamna sa fii halit cu fulgi cu tot de adevaratii lideri ai PSD, marii rapitori profesionisti, care l-au bagat in fata.
    Iata de ce mi-e mila de baiatul asta asexuat care MIMEAZA barbatia politica si se viseaza presedintele romanilor. Daca se va destepta vreodata din visul sau de prostanac impins intr-un joc care-l depaseste, va trebui sa ne-arate intai cum se ia la tranta, barbateste, cu Iliescu, Hrenbenciuc, Nastase, Vanghelie, Voiculescu & co. Si-apoi, peste cinci ani, vom mai vedea…
    Arcasul lui Stefan
    Vezi si articolul lui Cartarescu din Evz despre liberali:
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/877604/SENATUL-EVZ-Mai-grav-decat-o-crima-o-greseala/
    CITESTE SI DA MAI DEPARTE !!

  6. propinatiu spune:

    Futevant si Fute-Cuvant
    Romania îsi va avea curand Marele Cutremur Catastrofal, prin acumularea păcatelor politice si mediatice, deci intelectuale, pe care poezia, din motive de exces filologic, nu le poate spala cu un lirism eficient.
    Sistemul tricolor mediatic, dominat de cleptocratie, a reusit la 20 ianuarie 2009, cand Basescu nu a declarat doliu national, sa rateze preluarea în direct a funeraliilor poetului basarabean Grigore Vieru, fiind mai interesanta instalarea presedintelui Obama si nevoindu-se a se strica climatul afacerilor de la Rasarit.
    Recent, ieri 10 decembrie, sistemul mediatic roman, alterat rau de tot prin sabordarea TVR, care nu mai atarna cat BBC, RAI, DW sau radioteleviziunile de stat din Franţa şi Spania, a ratat focusarea suflarii nationale pe decernarea Nobelului catre prozatoarea contemporana Herta Muller – problematica, substanta si chiar stilul operei careia fiind furnizate de JALE si de securitate, adica de noi.
    Mai rau inca, pe baza de scenariu sau nu, aceasta spurcata zi s-au alocat la macularea a doi dintre megaintelectualii de azi, fara de care nu prea mai ai ratiune de a scrie: Patapievici in principal, dar si Cartarescu – fulgurant si eficient, o frantura parca anuntand continuare, vreo analiza strategica explicand poate victoria electorala basesciana prin superioritatea creierelor sale.
    Dlui Patapevici, desi a dat un ferm comunicat de dezmintire ca chiar asa a spus, i s-au rezervat ore intregi de prezentare pe juma’ din ecranul Realitatii TV, pe motiv ca in La Vanguardia ar fi descris cu multa vreme in urma continutul unei videocasete nefolosite electoral: „E un pic asemănător cu cazul Bill Clinton şi sexul oral. Ştiu sigur că lui Băsescu i s-a oferit o casetă cu Mircea Geoană în care i se făcea sex oral şi el a refuzat să o folosească. Este un om onest”.
    Dlui Cartarescu i s-a bagat pe ecran un fragment de text contrafacut si o poza nereusita, speculandu-se asupra termenului Futevant cu nuanta de coloratura fascista ca murdarirea vietii noastre electorale si, vasazica, spirituale, vine nu de la politicieni sau moguli, nici de la cumanii lui Djuvara, ci de la putinii nostri megaintelectuali de-i poti inghesui intr-un singur Mercedes pe toti.

    Ce intristeaza Telespectatoarea e ca oameni de finete la spirit, ca Turcescu, Orban, Dinescu, Ursu si altii prezenti, chiar si o doamna, in atmosfera de extrema excitatie cand manipularea s-a deplasat spre caracterul de labagii al intelectualilor care-si duc lubricitatea in Textul insusi, cum va mima si Mircea Badea, nu si-au pus intrebarea taraneasca daca nu cumva textul atribuit lui Mircea Cartarescu pe net nu e ca si filmuletul pedofob cu pustiul caftit suspecta facatura.

    Ca prim si deocamdată unic cartarescolog, autor a peste 1500 de pagini inspirate de capodopera Orbitor, din care mega-exegeza n-am publicat pe propinatiu.ro decat primele 600, as paria pe orice ca textul care a circulat pe net nu apartine candidatului nostru Nobel cel mai bine plasat. Argumente necesare sisuficiente se gasesc la inceputul textului, autorul declarandu-si copilaria in Bucovina nu in regiunea Bucuresti, si la sfarsit, semnatura fiind Arcasul lui Stefan.
    Or, Mircea Cartarescu are pagini impardonabile despre simbolurile recuperarii Basarabiei, Eminescu si Stefan cel Mare! Ba chiar e greu de cretut, ca unul dispretuitor de Miscarea Nationala de Rezistenta, ca ar fi luat in seama detalii didactice precu: „Arcaşii lui Ştefan” a fost o organizaţie antisovietică din Basarabia, judeţul Soroca, înfiinţată în 1945 de către pedagogii Vasile Bătrânac, Victor Solovei, Nicolae Prăjină, Teodosie Guzun, Anton Romaşcan şi studentul Şcolii Pedagogice din Soroca Nichita Brumă.

    Fara sa fac o ancheta completa, am constatat ca in 29 noiembrie 2009 la adresa:

    Futevânt, preşedinte!?


    sub vorbele de duh Povestea pulii si mai ales Futevânt… asta noapte… la Vântu’,
    dam de un material Futevânt, preşedinte!?, a carui circulatie, dupa Google, a fost minora, cateva bloguri si chiar forumul Realitatea TV, cu sanse minime sa fi deplasat vreun vot dintr-un electorat in altul.
    Autorul zice din start, cu onestitate: „cand mama nu ma trimitea cu treburi la câmpie, mergeam adesea pe plaiurile dragi ale Bucovinei“, deci numai un raufacator putea sa nu priceapa ca nu e Cartarescu.
    Apoi, continua cu un pamflet politic absolut antologic, cu care s-ar fi fudulit si Cartarescu, opera literara care devine lectura obligatorie si urgenta cat nu dispare de pe net.
    Nu ne ramane decat sa-l salutam pe acest nou mare talent bucovineano-basarabean, sa-i uram bun venit in Lirteratura Romana!
    Ci amintindu-ne ca goethe pare a insemna cel ce ejaculeaza, sa-i uram o faima rodnica de Fute-Cuvant!

Lasă un comentariu